Veliki Nikola Mirotić: Superstar Barse donirao neverovatan novac da izgradi kuću srpskoj porodici!

Veliki gest!

  • 14

Posle letošnjeg preseljenja iz NBA lige u Barselonu, Nikola Mirotić nastavlja sa velikim akcijama dobročinstva, nakon što je sredinom ove godine obezbedio dom za porodicu Varga iz Vukovara.

Zajedno sa svojom porodicom, Nikola je krajem septembra ponovo donirao 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, ovaj put za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzana i njihovo petoro dece - Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4). Kojovići žive u kući, koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar. Pored Negosavove plate, kao dodatni izvor prihoda, porodica ostvaruje pravo na dečiji dodatak za četvoro dece.

Nikola Mirotić

Foto: Boris Musić

Stanje kuće u kojoj Kojovići žive nije loše, međutim problem predstavljaju loše instalacije u kući, što je imalo za posledicu da jednom prilikom, Negosavovog brata udari struja u kupatilu. Na sreću sve se završilo dobro i bez posledica. Porodica trenutno koristi dve sobe i imaju ukupno četiri kreveta na kojima svi spavaju.

- Kojovići su se prošle godine zadužili novačnim kreditom u banci i kupili plac na kojem su planirali da započnu izgradnju svog porodičnog doma.Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i Nikole Mirotića, porodica Kojović sa svojih petoro dece će do kraja 2019. godine dobiti svoj novoizgrađeni i opremljen dom sa osnovnim kućnim nameštajem i belom tehnikom kako bi mali Kojovići imali pristojne uslove za dalje odrastanje - navodi se u saopštenju humanitarne organizacije SzS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    17. oktobar 2019 | 18:11

    Ljudino svaka cast🇲🇪

  • Qwer

    17. oktobar 2019 | 18:04

    Nikola ljudino, osvojio si srca svih poštenih i humanih Srba. Neka te gde god bio Bog čuva, sreća prati a zdravlje služi.

  • Laki

    17. oktobar 2019 | 17:53

    Veliki Srbin,BOG ce te nagraditi, ziv i zdrav bio!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA