≫ 

Žalgiris skalpirao Real spektakularnom završnicom, CSKA dominirao protiv Himkija!

Velika pobeda za Litvance!

  • 0

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Real na svom parketu sa 86:73, dok je CSKA nadigrao Himki u ruskom derbiju sa 99:86 u 3. kolu Evrolige!

Žalgiris je poznat kao ozbiljna nagazna mina u Evroligi, naročito pred domaći navijačima, tu reputaciju potvrdio je protiv Madriđana.

Bio je bolji Žalgiris u većem delu meča, to je krunisao kada je Real došao do drame, i to na najspektakularniji mogući način.

Ulanovac je važnu trojku pogodio pri 77:73 na samo minut i po pre kraja sa velike distance, kada šut niko od gostiju nije ni očekivao.

Za kraj, Lidej je zapečatio sudbinu Reala za konačnih +13, pa je Pablo Laso uz čestitke rivalima samo ljutito odjurio u svlačionicu.

Važna je ovo pobeda za Žalgiris zbog dva startna poraza od Baskonije i Armanija, Real je pokvario start sa trijumfima protiv Fenerbahčea i Makabija.

Lidej je bio najefikasniji sa 26 poena, 15 je ubacio Hejs, parirao je samo Entoni Rendolf sa 15 poena.

U pobedi CSKA nad Himkijem, najbolji je bio Majk Džejms sa 28 poena, 21 je ubacio Klajburn, Himki je standardno predvodio Šved sa 25 poena, Buker ga je pratio sa 18.

Evroliga, treće kolo

četvrtak:

CSKA Moskva – Himki 99:86

Žalgiris – Real Madrid 86:73

Fenerbahče – Baskonija

Makabi – Crvena zvezda

Bajern – ASVEL

Panatinaikos – Armani

petak:

Olimpijakos – Zenit

Barselona – Alba

Valensija – Anadolu Efes

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA