≫ 

Fener preboleo Zvezdu: De Kolo ubacio 39 poena, Kalinić rešio meč sa Baskonijom!

Kalinić pokrenuo seriju trojkom, pa potvrdio pobedu Fenera

  • 2
Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Baskoniju sa 87:80 u 3. kolu Evrolige!

Vrhunski meč odigran je u Istanbulu, Fener nije imao pravo na kiks posle dva startna poraza, pa je sve konce igre u svoje igre preuzeo Nando de Kolo.

Francuski šuter je došao do rekorda karijere, već u prvom poluvremenu je ubacio 22 poena, ali to nije bilo dovoljno za osetniju razliku.

 

Dok je on rešetao, Baskonija je bila ta koja je diktirala tempo i duže vodila, ali razlika nijednom nije prelazila dvocifrenu distancu.

 

Tek u poslednjoj deonici, pri 63:62 za Fener, hala je eksplodirala kada je Kalinić ubacio trojku, a zatim je isto učinio Bobi Dikson za +7, što je nateralo goste na tajm-aut.

U važnom napadu za goste, Kalinić je iznudio faul u napadu Erika, a potom je ukrao loptu i pogodio za prvu dvocifrenu razliku na meču, kada je Perasović opet tražio tajm-aut.

Fener je uspeo da održi razliku za pobedu, prvu posle poraza od Reala i Crvene zvezde, a De Kolo je na kraju imao 39 poena! Kalinić je meč okončao sa sedam uz dva skoka i dve asistencije i ukradenu loptu, a najveći deo učinka imao je u ključnim momentima.

Zanimljivo je da nije bilo više dvocifrenih u Feneru, Vladimir Štimac odigrao je tri minuta, a Baskoniju je predvodio Šengelija sa 18, Šilds je imao 17 poena. Ujedno, De Kolo je zabeležio rekord karijere sa indeksom 42, a prevazišao je poenterski rekord Fenera koji je postavio Gaudlok protiv Bajerna 2014.

Evroliga, treće kolo

četvrtak:

CSKA Moskva – Himki 99:86

Žalgiris – Real Madrid 86:73

Fenerbahče – Baskonija 87:80

Makabi – Crvena zvezda

Bajern – ASVEL

Panatinaikos – Armani

petak:

Olimpijakos – Zenit

Barselona – Alba

Valensija – Anadolu Efes

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SANDZAK AiRLiNES

    17. oktobar 2019 | 22:09

    Kalinic resio mec ?!? 🤣🤣🤣🤣 jestel vi gledali utakmicu 🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA