≫ 

Junak Makabija u pobedi nad Zvezdom: Ništa nisam ubacio četiri četvrtine, moralo je da se "otvori"!

Kakav produžetak za Amerikanca sa turskim pasošem

  • 1

Košarkaš Makabija iz Tel Aviva Skoti Vilbekin rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom u trećem kolu Evrolige da je u produžetku isforsirao sebe da odigra najbolje što ume.

Vilbekin je u dodatnih pet minuta turbulentnog i dotle dramatičnog meča, sam porazio prvaka ABA lige sa dve trojke, asistencijom i poenima sa linije za slobodna bacanja. Meč koji je posle 40 minuta završen 67:67, posle produžetka je završen sa 84:69 u korist izraelskog tima.

Skoti je za tih pet minuta sam ubacio devet poena i asistirao za još dva, a produžetak je završen sa gotovo nestvarnih 17:2 za Makabi.

- Bio sam potpuno fokusiran u produžetku. Nisam hteo taj treći poraz. Počeli smo da igramo još jače u produžetku i ja sam igrao agresivno. Ništa mi nije išlo tokom cele četiri četvrtine i onda sam isforsirao da mi se malo "otvori" - rekao je Vilbekin posle pobede.

 

On je na kraju bio i najuspešniji poenter svoje ekipe sa 16 poena dok su ga sa po 15 pratili Nejt Volters i Omri Kaspi.

- Moramo da radimo na realizaciji pred kraj utakmice. Pritisli su nas duplim blokovima i defanzivom koja nas je poremetila. Moramo da budemo bolji - jasan je Omri Kaspi koji iza sebe ima i NBA iskustvo.

Makabi naredi meč igra protiv Valensije u gostima, 24. oktobra. Pobeda nad Zvezdom je bio prvi trijumf "Ponosa Izraela" u novoj sezoni posle izgubljenih utakmica od Reala i Himkija.

Video: Trener Budućnosti posle Zvezde: Pokazali smo da ne kažem šta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA