Ohrabrujuća vest o Aleksandaru Trifunoviću koji se oporavlja od moždanog udara: Uskoro dolazi na meč

Trener Igokee će 28. oktobra prvi put biti u javnosti na utakmici nakon što je imao ozbiljan zdravstveni problem

  • 2
Aleksandar Trifunović

Foto: MN Press

Košarkaški trener Aleksandar Trifunović sredinom septembra je doživeo moždani udar, a iz njegovog kluba Ikokee stižu ohrabrujuće vesti. Popularni Trifa je na lečenju, a klub iz Laktaša veruje da će se pridružiti ekipi kada bude gostovala u Železniku.

Tada će meč gledati sa strane, jer po preporuci lekara neće žuriti sa potpunim preuzimanjem obaveza, jer je zdravlje najbitnije.

- Trifunović se nalazi u Beogradu i oporavak ide prema planu. Mislili smo da će stići na utakmicu u Laktaše narednog vikenda, ali smo na preporuku lekara odlučili da sačekamo još malo da u potpunosti završi terapije i maksimalno se oporavi. Kada budemo gostovali u Železniku pridružiće se ekipi i utakmicu gledati sa strane zajedno sa mnom, jer po preporuci lekara želimo da on postepeno preuzima obaveze tako da ne želimo žuriti jer je njegovo zdravlje najbitnije - izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević za Žurnal.

Njih dvojica su bliski prijatelji koji su nekada sarađivali u Crvenoj zvezdi i u svakodnevnom su kontaktu dok datum konačnog povratka nije poznat.

- Posle te utakmice zajedno sa nama vratiće se u Laktaše i polako se uključivati u rad, odnosno vodiće treninge, a potom i utakmice. Na kojoj će utakmici prvi put sesti na klupu još ne znamo i ne želimo da prejudiciramo - istakao je Radivojević.

Meč između FMP-a i Igokee na programu je 28. oktobra i tada bi Trifunović ponovo trebalo da se pojavi u javnosti.

Podsetimo, on je ekipu Igokee preuzeo sredinom juna ove godine dok je blaži moždani udar imao 16. septembra i lečenje je započeo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci odakle je nekoliko dana kasnije prebačen u Beograd gde se i sada nalazi.

Ekipu trenutno vodi njegov pomoćnik Marko Barać, zajedno sa Žarkom Milakovićem i Zoranom Petkovićem.

Igokea posle dva uvodna kola ABA lige nema pobedu, pošto su bolji od njih bili Partizan i Mornar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA