≫ 

Pobedio Zvezdu, pa dobio otkaz: Budućnost smenila trenera na startu sezone!

Slobodan Subotić više nije na klupi Podgoričana

  • 15
KK Budućnost Foto: MN Press

Košarkaški klub Budućnost odlučio je da smeni trenra Slobodana Subotića, sa kojim je postignut sporazumni raskid ugovora.

Budućnost u ABA ligi ima maksimalan učinak od dve pobede iz isto toliko mečeva, ali u Evrokupu ima poraze od Unikahe, Trenta i Gdinje, a dva su doživljena u Podgorici, a su šanse za plasman u TOP 16 značajno smanjene.

Ipak, malo ko je mogao da očekuje da se već na startu sezone raziđu putevi Budućnosti i Subotića, naročito nakon pobede na gostovanju protiv Zvezde proteklog vikenda.

- Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dele zajednički stav da je ekipi potrebna promena koja će vratiti klub na pobednički kolosek i nastavak sezone Evrokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rešenje. Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u klubu. Budćnost neće zaboraviti sjajnu pobedu u Beogradu protiv Crvene zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da deli naš stav da je klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca - navodi se u saopštenju Budućnosti.

Bili Beron Budućnost se zahvalila Subotiću na pobedi u Beogradu protiv Zvezde; Foto: MN Press

Sam Subotić je u izjavi za zvaničan sajt kluba rekao da deli mišljenje kluba da je bila neophodna promena na klupi.

- U ovom trenutku, zbog loših rezultata na početku sezone u Super Kupu i Evrokupu, smatram da je potrebna promena, kao dodatni snažan impuls igračima. Delim mišljenje i stavove Upravnog odbora da Klubu treba promena da bi u pravom smeru krenuo dalje ka ostvarenju planova zacrtanih na početku sezone. Zahvaljujem se stručnom štabu i Upravi Budućnosti, posebno predsedniku Draganu Bokanu sa kojim sam odlično sarađivao. Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti deleći zajedničke stavove. Budućnosti želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama - poručio je Slobodan Subotić.

Video: Najbolji potezi utakmice u kojoj je Zvezda nakon produžetka tragično izgubila od Makabija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јоле

    18. oktobar 2019 | 12:41

    Будућност ради оно што најбоље зна... уништава саму себе 😂😂

  • DR LAZA

    18. oktobar 2019 | 12:07

    Čovke baš si vragolan

  • VRS

    18. oktobar 2019 | 12:05

    Treba ga postaviti na celo Zvijezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA