≫ 

Potpisao je jednodnevni ugovor da bi otišao kao igrač Bulsa: Penzionisao se Luol Deng

Britanski košarkaš poreklom iz Sudana Luol Deng penzionisao se u dresu svog omiljenog kluba

  • 0
114382899 Foto: Guliver/Gregory Shamus/Getty Images

Deng je sa Bulsima u četvrtak potpisao jednodnevni ugovor sa Čikago Bulsima samo da bi se penzionisao kao "bik", posle petnaest sezona u NBA ligi.

Krilni igrač je najpoznatiji kao druga napadačka opcija u eri MVP Derika Rouza kada je Rouz dominirao ligom, a Deng bio nezamenljiv šraf u rotaciji Toma Tibodoa.

- Srećni smo što je Luol odlučio da se penzioniše kao igrač Bulsa. sBio je uzor na terenu i van njega tokom devet i više godina u Čikagu i davao je sve što je mogao da bi nam pomagao da pobedimo. Zato hoću da mu čestitam ne samo zbog doprinosa na parketu već i zbog liderstva i filantropije kojom se bavi van njega - rekao je predsednik Bulsa Majkl Rajnsdorf.

Deng je tokom karijere dvaput bio ol-star, a Bulsi su ga 2004. godine birali sa sedmog mesta na draftu. Tokom prethodnih 15 godina je odigrao 902 utakmice u dresu Čikaga, Klivlenda, Majamija, Lejkersa i Minesote.

Prosečno je beležio 14,8 poena uz 6,1 skok i 2,3 asistencije po meču za nešto preko 34 minuta u proseku. Sedam puta je igrao u plejofu, šest puta sa Čikagom i jednom sa Hitom.

Deng je tokom karijere pokupio i nekoliko pojedinačnih priznanja. Ol-star je bio u sezonama 2011/2012 i 2012/2013, bio je u drugom defanzivnom timu lige (2011/2012, prvom timu rukija, bio je i sportsmen sezone 2006/2007.

Tokom karijere je zaradio 153,5 miliona dolara, a u penziju odlazi kao igrač Bulsa mada je prošlu sezonu proveo sa Minesota Timbervulvsima.

Video: Kapiten Zvezde Branko Lazić posle pobede nad Fenerbahčeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA