Panteri "izrešetali" Cibose u četvrtoj četvrtini: FMP prvi u ABA ligi!

FMP znao kako da prelomi Cibonu

  • 9

Foto: ABA liga.com / Cibona / Ivan Santro

Košarkaši FMP iz Železnika pobedili su zagrebačku Cibonu u gostima sa 81:63 i posle tri kola ostali neporaženi u ABA ligi.

Cibona se dobro držala u tvrdom prvom poluvremenu na malo poena. FMP je trojkom Mladena Jeremića u prvoj četvrtini došao u finišu do egala 16:16, da bi u drugoj četvrtini Stefan Pot polaganjem na sedam sekundi pre poluvremena obezbedio tri poena prednosti Panterima.

U nastavku je Cibona uspela da povede i prednost na smenu imala sve do tri i po minuta pred istek tridesetog minuta. Tada su Aleksa Radanov dvojkom i Duop Ret trojkom napravili seriju 5:0 za 47:42 posle čega FMP nije ispuštao prednost.

Ona je sa šest poena na kraju treće deonice porasla na dvocifrenu, posle ofanzivnog skoka i poena Reta minut i deset sekundi od starta četvrte. Nova serija 7:0 od početka tog dela igre označila je praktično kraj meča za Cibonu jer je FMP otišao na +15.

Najefikasniji je u pobedi Pantera bio Duop Ret sa 19 poena, Jeremić je ubacio 15, a Radanov 13. Ret je imao i devet skokova. U timu Cibone je Ivan Novačić postigao deset poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Partizan zakucao FMP, pogledajte majstorije crno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    18. oktobar 2019 | 20:07

    Sever celi sada se veseli...🤣🤣🤣🤣

  • izraelac

    18. oktobar 2019 | 21:04

    Pa kako ? Zvezda je sinoc igrala i oet danas...svaka cast kad su uspjeli iz izraela odmah u zg i pobjedili..bravo zvezdo..limenko panteri..svejedno je

  • nscz

    19. oktobar 2019 | 06:45

    Igramo se sa Hrvatima. Dajte Partizai da se igramoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA