Brutalni dabl-dabl Micića: Vasa vodio Efes do pobede nad Vanjom i Valensijom!

Vasa je opet dominirao na parketu

  • 5

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Valensiju u meču trećeg kola Evrolige sa 83:78 kao gosti u Španiji.

Fenomenalnu partiju je odigrao Vasilije Micić koji je u pobedi svog tima bio jedan od najefikasnijih u svom timu sa 15 poena i čak 12 asistencija!

Efes je u ovom meču izgubio tri četvrtine, dobio samo jednu, ali je uprkos tome, samo trećom deonicom uspeo da savlada španskog predstavnika.

Jedini bolji od Micića je u Efesu bio Krunoslav Simon sa 19 poena, a Alek Peters je kao i Vasa ubacio 15. Na drugoj strani je Vanja Marinković postigao samo dva poena uz isto toliko ukradenih lopti i asistencija.

Valensiju su predvodili Sem Van Rosom i Bojan Dubljević. Dubljević je uz odlične procente šuta iz igre 9/11 ubacio 22 poena, a Van Rosom 14.

Španski tim je od početka bio za nijansu bolji i sigurniji u šutu spolja što su vezanim trojkama pokazali Alberto Abalde i Dubljević kada su svojoj ekipi doneli prednost od šest poena 25:19 na dva minuta pred kraj prve četvrtine.

Efes je u drugoj pokušavao da stigne zaostatak koji bi po pravilu Španci odbili trojkom, košem uz faul i tako održavali prednost od dva do sedam poena sve do poluvremena završenog 46:39.

A onda se turski tim razgoropadio. Micić je pogodio trojku prvu iz četiri pokušaja u veoma bitnom trenutku, Larkin se nadovezao dvojkom i za tili čas se prednost Valensije istopila na jedan posed.

Vasa je potom asistirao Danstonu da bi se održao korak za Valensijom posle izgubljene lopte Larkina, a srpski plej je nastavio da diriguje napadom i proigrava svoje saigrače do trenutka kada je ukrao loptu i na dodavanje Danastona položio loptu u obruč za prvo vođstvo svog tima u drugom poluvremenu 54:53.

Od tog trenutka je Efes počeo da preuzima kontrolu nad rezultatom i u poslednju četvrtinu je ušao sa šest poena prednosti. Na dva minuta pred kraj turski tim je imao i osam razlike, pa je pitanje pobednika već tada praktično rešeno.

Efes posle trijumfa nad Valensijom ima skor od dve pobede i jednog poraza pa se nalazi na petom mestu tabele, dok je Valensija sa tri poraza poslednja, 16. u elitnom evropskom takmičenju.

Video: Vasa Micić pred početak Mundobasketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BojanSK

    19. oktobar 2019 | 08:46

    Vasa Micic 12 asistencija za 40 minuta. CZ protiv makabija 10 asistencija za 45 minuta. Toliko o igri.

  • Srbi za Srbe

    19. oktobar 2019 | 00:41

    MIROTIĆ donirao , opet, 30.000 i kupio kuću jednoj porodici.

  • Nena

    19. oktobar 2019 | 14:36

    VASA JE MOMCINA,BORAC I DOBAR KOSARKAS. SVE NAJLEPSE MU ZELIM..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA