≫ 

Jaramaz i Pejdž trojkama srušili Mornar u derbiju kola: Partizan bez Trinkijerija slavio u Baru

Crno-beli su iskoristili "soliranje" i loš šut za tri Barana

  • 32
KK Mornar, KK Partizan

Foto: Mornar/Media PRO

Košarkaši Partizana ubedljivo su slavili  protiv Mornara u Baru, 76:65 u derbiju 3. kola ABA lige uz odlične partije Jaramaza i Markusa Pejdža. 

Crno-bele na ovom susretu predvodili su pomoćni treneri Vlado Šćepanović i Aleksandar Matović, jer je Andrei Trinkijeriju pozlilo pred sam susret. Sa druge strane, Rašon Tomas se oporavio od povrede i bio je na parketu od prvog minuta, a najviše skokovima doprineo je pobedi svog tima.

Sam početak susreta počeo je prilično ujednačeno, da bi sredinom četvrtine raspoloženi Pulen i Markota, doneli Mornaru +6.

 

Mogli su domaći na početku druge deonice dodatno da se odlepe. Birčević pravi nesportsku ličnu greškua, a Mornar od dva bacanja koristi jedno i potom ne koristi loptu sa strane.

Od tog momenta, crno-beli su zaigrali mnogo bolje, iako je delovalo da će Mornar dodatno da uveća prednost. Ipak, crno-beli pre svega zahvaljujući mnogo boljoj odbrani i seriji Markusa Pejdža od 5 poena uspeli su da se potpuno vrate u meč.

Mornar je uspevao da uz pomoć Pulena i Lukovića drži vođstvo, ali je niz "isupucavanja" sa distance i promašenih trojki doveo da prokockaju stečenu prednost. Sa druge strane, Jaramaz postiže drugu trojku iz dva pokušaja i donosi minimalnu prednost crno-belima.

 

U nastavku, nastavila se velika borba. Sa jedne strane je Pulen diktirao ritam svog tima, dok je sa druge Partizan uspeo da dođe do vođstva od +5, najviše zahvaljujući Pejdžu i Jaramazu. Zanimljiva je bila situacija u kojoj je Mornar u svega 10 sekundi uspeo da promaši 3 zicera, da bi potom Vlado Šćepanović dobio tehničku grešku.

Ipak, odličnu rolu imao je Janković koji sa bacanja održava prednost crno-belih od 43:49. Pred sam kraj deonice, prišao je Mornar na svega -1, ali je Volden postigao trojku, da bi potom Pejdž sa bacanja dodatno uvećao prednost.

Do kraja, Partizan je potpuno stabilizovao igru, koja je delovala mnogo sigurnije u odnosu na prvo poluvreme. Poeni Jankovića donose crno-belima plus 8, ali Markota pogađa 4 trojku za domaće košarkaše, i to, iz 19 pokušaja. Ipak, raspoloženi Jaramaz, kao i Markus Pejdž pogađali su trojke baš kada je trebalo.

Uz to, dva vezana zakucavanja Partizana uticala su da se meč prelomi. Prvo je Jaramaz odlično dodao alej-ap za Mozlija, da bi potom Pejdž na sličan način namestio zakucavanje Jaramazu.

Do kraja meča prednost je konstantno rasla, a crno-beli došli su do važne pobede na gostovanju.

Najefikasniji na susretu bio je Ognjen Jaramaz koji je Partizan predvodio sa 17 poena, trojke 3 od 4, pratio ga je Markus Pejdž sa 13 poena, od toga 3 torjke iz 4 pokušaja.

Sa druge strane, Pulen je postigao 16, Markota 10, a Bjelica 9 poena.

KK Partizan

Foto: www.aba-liga.com

KK Mornar, KK Partizan

Foto: Mornar/Media PRO

KK Mornar, KK Partizan

Foto: Mornar/Media PRO

KK Mornar, KK Partizan

Foto: Mornar/Media PRO

KK Mornar, KK Partizan

Foto: Mornar/Media PRO

ABA liga, 3. kolo:

Mornar: Pulen 16, Nidam 6, Šehović, Mugoša, Rejli-Ros 2, Begić 2, Vujošević, Pavićević, Voler 6, Markota 10, Bjelica 9, Luković 14;

trener: Mihailo Pavićević

Partizan: Volden 8, Zagorac 8, Pejdž 13, Gordić 5, Parahovski 2, Jaramaz 17, Veličković, Birčević, Janković 9, Tomas 9, Pejners, Mozli 5;

trener: Andrea Trinkijeri

hala: Topolica, Bar

sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Denis Hadžić

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    19. oktobar 2019 | 19:34

    Jaramaz je pravi borac veceras. Tako igraju crno beli. Partizan Partizan.

  • Bob

    19. oktobar 2019 | 19:18

    Pejners i Parahovski dno dna.

  • Tlgrf

    19. oktobar 2019 | 18:38

    Kazu "mornar izdao sut za tri" covece nisu ni sutirali 8-3 za partizan u trojkama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA