Jokić je imao lude brojke, ali nije bolji od Embida: Pirs kaže da menadžeri mnogo favorizuju Srbina

Nekadašnji krilni igrač najpoznatiji po igranju za Boston Seltikse Pol Pirs tvrdi da centar Denver Nagetsa nije najbolji u NBA ligi

  • 1
Foto: Tanjug/AP / Printscreen Youtube

Pirs je u emisiji "The Jump" odgovorio na pitanje koju ekipu smatra najboljom, ali i da je Džoel Embid u ovom trenutku bolji od Nikola Jokića.

- Mislim da je to dosta bliže od onoga što ljudi misle. Da, Džoker je napabirčio neke lude brojke i statistiku čak u prvoj rundi plejofa je bio dominantan. Ali Embidu ne možete oduzeti to što je dominantan na oba kraja parketa. Ne možete toliko da ih razdvajate. Treba im Embid u odbrani, tip koji zatvara put kroz reket, blokira šuteve. Mislim da je ta razlika mnogo manja i nisam siguran da je Jokić bolji od Embida - rekao je Pirs.

Za Jokića je glasala skoro polovina generalnih menadžera u NBA ligi (48 posto), dok je Embid dobio dvadeset, a Entoni Dejvis 31 odsto manje glasova.

Kada je reč o timu, bez obzira na to što su Klipersi doveli čak dvojicu igrača koji su prošlu sezonu odigrali na MVP nivou, Pola Džordža i Kavaja Lenarda, Pirs ekipu iz Los Aneđelesa ne smatra najboljom, bar ne trenutno.

- Ne mislim da su Klipersi najbolji tim u ovom trenutku. Trenutno mislim da su Milvoki Baksi najbolji tim. Prošle sezone su imali najbolji skor u regularnom delu sezone, jednu od najboljih odbrana i napada. Imaju i najkvalitetnijeg igrača u NBA po mom mišljenju i zato mislim da će oni da izađu malo brže od timova kao Klipersi, Lejkersi i Roketsi - rekao je Pirs.

Video: Nikola Jokić prešao na novi sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA