Pali Zvezda, Partizan, sada i Budućnost: Primorska se ne šali u ABA ligi!

Timovi koji dođu iz druge lige obično se bore za opstanak u prvoj sezoni, Primorska je očit izuzetak

  • 9
Žan Mark Šiško na meču protiv Budućnosti, Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

Košarkaši Primorske pobedili su Budućnost 83:80 (24:19, 20:23, 20:22, 16:19) u 3. kolu regionalnog takmičenja i tako savladali tri od četiri tima iz prošlosezonskog polufinala ABA lige od prvog meča u Superkupu do sada!

Prvoplasirani tim koji je iz ABA 2 stigao ove sezone ispostavlja se već posle tri kola kao totalni hit jer je u Morači dobio posle pravog "trilera" i naneo Budućnosti prvi poraz.

Podgoričani su tokom većeg dela meča vodili i kontrolisali igru. Istina, vođstvo im nije bilo veliko, ali su računali da će na iskustvo i kvalitet biti dovoljni za trijumf. Sve do poslednjeg minuta kada je na scenu stupio Marko Jagodić-Kuridža.

Iskusni visoki igrač Primorske, koji je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf nad Crvenom zvezdom u Superkupu, ubacio je četiri poena zaredom u finišu i doneo svom timu prednost 81:78.

Džastin Kobs je u međuvremenu promašio jedan šut, ali je u nakon drugog koša Jagodić-Kuridže bio precizan i smanjio zaostatak na jedan poen. Ispostaviće se nedovoljnim jer je Žan Mark Šiško, čovek koji je srušio Partizan ubacio dvojku na 12 sekundi do kraja i potvrdio trijumf tima iz Kopra.

Kobs je još jednom probao da trojkom obezbedi bar produžetak trojkom, ali je bio neprecizan i Budućnost je izgubila.

Džastin Kobs u akciji protiv Primorske, Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

Najefikasniji je u Primorskoj bio upravo Jagodić Kuridža sa 22 poena uz 11 skokova. Ispratio ga je Stiven Holt sa 16, te Marijan Čakarun sa 14 poena. Žan Mark Šiško je postigao samo četiri ali je imao 12 asistencija.

Budućnost je predvodio Kobs sa 19 poena, Danilo Nikolić je imao 16, a ostali su bili jednocifreni. Kobs je pored 19 poena imao i šest uspešnih proigravanja. Budućnost je posle tri kola peta sa dve pobede i porazom, dok je Primorska treća sa istim skorom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA