≫ 

Ko je čovek koji će voditi Zvezdu posle Tomića? Stara škola beogradske beton lige na velikom ispitu!

Crveno-bele će protiv Barselone voditi Andrija Gavrilović dosadašnji pomoćnik Milana Tomića

  • 11
Andrija Gavrilović Foto: MN Press

Andrija Gavrilović (54) preuzeo je privremeno tim Zvezde posle odlaska Milana Tomića sa klupe i pokušaće da ekipu malo prodrma i vrati je na pobednički kolosek.

Gavrilović je manje poznat srpskoj javnosti jer je dugo radio u inostranstvu, uglavnom kao trener mlađih kategorija, ili asistent trenera u seniorskim timovima.

Andrija Gavrilović Stop porazima: Andrija Gavrilović preuzeće kormilo Zvezde do daljeg Foto: MN Press

Međutim, njegovi počeci vezani su za beogradske terene. Počeo je u beogradskom Tašmajdanu 1988. godine u beogradskoj takozvanoj "Beton ligi" ( igralo se napolju), plus je bio pomoćni trener u Crvenoj zvezdi u selekciji kadeta kao pomoćnik Ivanu Jeremiću, koji je sada predsednik UKTS.

Kada je počeo rat u Jugoslaviji 1991-92 otišao je u Italiju zbog ratne mobilizacije u Jugoslaviji početkom rata.

Andrija Gavrilović Andrija Gavrilović iz vremena kad je bio pomoćnik u Virtusu Foto: MN Press

On se 1992. godine preselio u Italiju u Bormio i od tada je radio sa mlađim kategorijama Olimpije Milano, sve do 2002. kada je prešao u Roseto Šarks takođe mlađe selekcije. Međutim, već 2003. postaje asistent trenera u Virtusu Bolonja sve do 2006.

Milan Tomić, Nebojša Čović Milan Tomić je prošle sezone osvojio tri trofeja sa Zvezdom Superkup, ABA ligu i domaću KLS ligu Foto: Marko Jovanović

Trener je bio Bogdan Tanjević, ali je on podneo ostavku pa ga je zamenio Valerio Bjankini. Kasnije prelazi u Unikahu kao pomićnik Skariolu 2006/07, pa u Uniks kao pomoćnik 2008/09 Acu Petroviću, sada pokojnom srpskom treneru,  a onda je najviše radio u Himkiju od 2009. do 2015. gde je bio pomćnik Skariolu ponovo, a kasnije i Kurtinaitisu.

O Gavriloviću je Čović rekao:

- Iskusan trener, dugo je sa Milanom, nikog neću da eliminišem. Videćemo šta je najbolje rešenje za dalje, šta je najbolja procena. Treba biti analitičan da ne bi napravili grešku. Nema kukanja, nego se diži gore i idemo dalje - kazao je predsednik Zvezde.

Video: Ko je čovek koji će voditi Zvezdu? Stara škola beogradske beton lige na velikom ispitu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxxx902

    22. oktobar 2019 | 15:52

    igrao sam kosarku dugo u nizim ligama i mogu da kazem da je covek sjajan lik, pre svega po ljudskim kvalitetima a onda i po kosarkaskom znanju...izuzetan takticar pre svega, prava Bg skola..Zato,podrska!!!!!

  • Semajlirane_pufne

    22. oktobar 2019 | 15:37

    Dejvid Blat

  • TRENER

    22. oktobar 2019 | 16:15

    Podrska Andriji bas zato sto je dugo godina radio sa mladima.Sa mladima ne moze raditi trener koji ne zna posao.Puno srece i samo hrabro !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA