≫ 

Zagorac: Lokomotiva može da igra Evroligu, uvek kad škripi u napadu vadi nas odbrana

Zagorac zahvalio Grobarima, a onda uporedio Pionir i Arenu: prvo je emocija, a drugo svetska hala

  • 9

Košarkaš Partizana Rade Zagorac kaže da bi Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara mogla komotno da igra i Evroligu.

Partizan je pobedio Lokose u četvrtom kolu grupe B Evrokupa i sa četiri pobede ostao za sada jedini neporaženi u toj grupi na prvom mestu.

Mada razlika od devet poena možda ne sugeriše, meč je bio rešen tek u poslednja dva minuta sa nekoliko ukradenih lopti Partizana i kontri igrača u crno-belom.

- Utakmica je bila veliki izazov, ne bih da potcenim ijednog drugog rivala s kojim smo igrali, ali ovo je ekipa koja bez problema može da igra i Evroligu. Menjaju se godinama, čas igraju, čas ne igraju, imaju takav sistem kvalifikacija i svake godine su već na startu po inerciji glavni konkurenti za osvajanje Evrokupa. Moglo je svašta da se vidi u ovoj utakmici, ali ono što nas ne izdaje ove sezone, jeste taj kontinuitet. Čak i kada ne ide u nekoliko napada, odbrana je tu, odbrana nosi i to sve našoj ekipi daje dodatni sloj i čvrstinu - rekao je Zagorac novinarima posle meča.

Velika podrška su tokom svih četrdeset minuta dobre košarke bili i Grobari, koji su ispunili Pionir povećanog kapaciteta, pa im se Zagorac zahvalio.

- Neverovatna podrška, sa ovim malim povećanjem kapaciteta to sve izgleda još strašnije po protivnika uz još više motivacije za nas. Oni svak put i daju taj dodatni impuls kojim nam pružaju taj dodatni napor kako bismo stigli do pobede. To su i sada uradili i neizmesno im hvala.

Upitan da izabere između Pionira i Arene, to nije mogao da uradi.

- Jako nezahvalno pitanje. Pionir sada jako dobro izgleda, Arena je ipak svetska hala po svim standardima. Imamo neku emotivnu privrženost prema Pioniru, ali Arena je sjajno mesto za igru pa ću ostati nedorečen - zaključio je Zagorac.

Video: Rade Zagorac: Lokomotiva je favorit Evrokupa, ima motiv da nas prva porazi ove sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA