≫ 

Derbi Grada anđela pripao Klipersima, Lebronu ne pomaže ni Obrva: Toronto posle drame dobio Pelikane

Nova NBA sezona počela je mečevima Toronta i Pelikansa i Los Anđeles Klipersa i Lejkersa

  • 0

Košarkaši Toronta Reptorsa savladali su Nju Orleans Pelikanse posle produžetka sa 130:122 u prvom susretu nove NBA sezone u kojem su sa po 34 poena dominirali Vanvlit i Sijakam. 

Tokom većeg dela susreta viđen je ujednačen meč u kojem su se timovi smenjivali u vođstvu, a publika je ostala uskraćena za neigranje prvog pika Zajona Viljiamsona koji je povredio koleno i propustiće početak sezone.

Do poluvremena Nju Orleans je uspeo da napravi prednost od 5 poena, da bi u 3. četvrtini Raptorsi nadoknadili zaostatak i poveli. Usledila je neizvesna završnica, Kajl Lauri je pogodio svoja slobodna bacanja na 29 sekundi do kraja regularnog dela, kada je na semaforu stajalo 117:117.

Otišlo se u produžetke u kojima su aktuelni NBA šampioni bolje snašli i zsluženo slavili.

Najbolji kod Toronta bio je Fred VanVlit sa 34 poena, koliko je postigao i Paskal Sijakam, Kajl Lauri imao je 22 poena, dok je Ibaka je dao 13, a Anunobi 11 poena. Mark Gasol upisao je 6 poena (2-9 iz igre).

Na drugoj strani je najefikasniji bio Brendon Ingram sa 22 poena, Džru Holidej imao je 13 poena, Džej-Džej Redik postigao je 17 poena, Džoš Hart je dodao 15, a Italijan Nikolo Meli ubacio je 14.

U drugoj utkamici odigranoj u noći između utorka i srede  u "gradskom derbiju" Klipersi su kao formalni domaćini savladali Lejkerse 112:102 u Stejpls centru.

Lejkersi su nešto bolje ušli u meč, da bi već u drugoj deonici klipers ubacili čak 40 poena. Usledila je nešto bolja deonice Lebrona i drugova, da bi do kraja Klipersi serijom 19:7 prelomili susret.

Najbolji kod pobednika je bio Kavaj Lenard sa 30 poena, pratio ga je Lu Vilijams sa 21 poenom, a sjajan je bio Montrez Herel sa 17 poena. Ivica Zubac imao je 8 poena.

Lejkerse je predvodio Deni Grin sa 28 poena, Lebron Džejms je imao 18 poena, 9 skokova i 8 asistencija, uz 5 izgubljenih lopti, a Dejvis 25 poena (8-21 iz igre), 10 skokova i 5 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA