Čović zapretio igračima Zvezde: Vi ste sledeći posle Tomića! Hteli smo Sašu Obradovića, ali...

Predsednik crveno-belih poručio šta čeka košarkaše ukoliko se rezultati ne promene

  • 26
Nebojša Čović

Printskrin: Youtube/Novo jutro

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, poslao je jasnu i oštru poruku košarkašima crveno-belih, posle odlaska Milana Tomića sa klupe.

Čović je gostujući na televiziji Pink poručio da se nada da će igrači dobro reagovati na šok terapiju i smenu trenera, u suprotnom i njih čeka ista sudbina.

- To što se desilo sa trenerom, to je sport. Osvojili smo tri trofeja sa Tomićem, vratili se u Evroligu. Ali idemo dalje. Važno je da sve bude ljudski i korektno. Nisu samo neuspesi u pitanju, već i procena da li možete da izdržite tempo. Zvezda će odigrati oko 90 utakmica u sezoni. To je posao koji mora da se obavlja sa zadovoljstvom, a ne na silu.

- Ovo na igrače deluje kao šok-terapija. Ona može da bude pozitivna i negativna, a to će pokazati utakmica sa Barselonom. Trener je otišao, ako dalje idemo sa šokovima, znamo ko je sledeći na redu - igrači. I to im je jasno rečeno. Tu ljubavni odnosi ne prolaze, tu je vrhunski profesionalizam. Mora da postoji red, postoje jasna pravila i čvrsta ruka - poručio je Čović.

Predsednik Zvezde je potvrdio da će Andrija Gavrilović voditi tim protiv Barselone, a da se razmišljalo o bivšoj legendi kluba, Saši Obradoviću, koji je pod ugovorom sa Monakom.

KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović

Saša Obradović; Foto: Marko Todorović

- Trenutno će tim voditi Andrija Gavrilović, on će biti na klupi protiv Barselone. U međuvremenu će uprava analizirati i razmišljati. Imamo dva puta, jedan je visoko afirmisani trener. To su treneri koji koštaju 500-600.000 evra, uz to idu dobri automobili i stanovi. Mi toliko para nemamo. Domaćih takvih trenera gotovo i da nema slobodnih. Razmišljalo se o Saši Obradoviću, ali je on pod ugovorom u Monaku.

- Što se tiče stranih trenera, tu se već licitira sa svih strana. Druga grana su treneri koji su manje afirmisani. Nekog posebnog izbora nema. Ne želim da žurim, hoću da procenim određenu situaciju, hoću da vidim da li su se igrači stabilizovali. Već sam rekao, sledeći su oni. Nadam se da su shvatili poruku - rekao je Čović za jutarnji program TV Pink.

Video: Ko je čovek koji će voditi Zvezdu? Stara škola beogradske beton lige na velikom ispitu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule njegova noćna mora

    23. oktobar 2019 | 18:31

    Jadan ĆOKI! Doveo 100 igrača za 3god i sad nema para. Jadan! 😂

  • Duke

    23. oktobar 2019 | 15:07

    Tako je!!!Da si malo bolji covek bio bi Protuva!!!

  • Yahoo

    23. oktobar 2019 | 15:21

    Kme, kme, kme...Partizan ima trenera mi ne...Partizan dobija manje od drzave i ima pare za trenera a mi ne...Partizan, Partizan, Partizan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA