≫ 

Gist neizvestan, Braun otpao, a Pešić dolazi sa "svojom vitrinom": Gavrilović pred ispitom karijere

Težak trenerski "debi" u ovoj sezoni na evroligaškom nivou

  • 4

Privremeni trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović verovatno neće na raspolaganju za meč sa Barselonom imati Džejmsa Gista, Derik Braun sigurno otpada, a to nisu jedine muke pred veoma težak evroligaški okršaj.

Gavrilović je u utorak promovisan kao "čuvar klupe" po odlasku Milana Tomića sa mesta trenera i nije imao vremena ni da promisli o toj činjenici, a već je odradio prvi trening sa ekipom.

- Za nas utakmica Evrolige znači mogućnost da napadnemo, da svaku probamo da uzmemo. Imamo za protivnika Barselonu. Meni to olakšava posao jer ne moram mnogo da objašnjavam šta je Barselona, koje su ambicije i kako je napravljena. To vi možete da uradite umesto mene. Bez obzira na to, mi verujemo da u svakoj utakmici u Evroligi pogotovo na domaćem terenu, gde se zna da imamo dodatnu energiju i mogućnosti da budemo agresivni. Znači da mi verujemo da napadamo tu utakmicu kao i svaku drugu u Evroligi - rekao je Gavrilović novinarima na treningu pred meč.

- Hoćemo da se igrači ujedine i da slože svoje energije, da to bude sve u istom pravcu. Kada govorimo o tom specifičnom trenutku, verujemo da će i publika to da prepozna i kao i uvek nam da tu dodatnu energiju - dodaje Zvezdin strateg.

Odlazak Milana Tomića je došao nakon pet poraza u sedam takmičarskih mečeva i priprema na kojima je Zvezda delovala veoma dobro. Gavriloviću nije prvi put da prinudno menja šefa struke.

- Ovo je nešto što za mene nije prvi put. Imao sam prilike da stojim uspravno pored terena u nekim situacijama. Sigurno da nije bilo na ovom nivou, ali kad neko radi ovaj posao, treba da bude spreman, da očekuje i pokaže da je spreman. Ja to i radim i mislim da protiv Barselone ne bi trebalo problem da se adaptiram. Ali ponavljam, uz pomoć stručnog štaba, igrača, kluba i naše publike - kaže Gavrilović.

U goste dolazi Barsa pojačana Nikolom Mirotićem i još nekolicinom velikih zvezda i sa iskusnim Svetislavom Pešićem, protiv koga će Gavrilović imati direktan duel. Tvrdi da mora da se poklopi više faktora da bi Zvezda iz Pionira izašla kao pobednik.

- Ono što Pešić ima u svom iskustvu i vitrini, ne treba ni da pokušamo da nabrajamo. Velika čast da igram protiv takvog trenera. Već kažem, dugo sam u ovom poslu. Sa Pešićem sam se susretao kao pomoćni trener kad je bio u Italiji, Rusiji, Španiji... Tako da, ono što je najvažnija karakteristika njegovih ekipa je čvrsta odbrana i disciplina u odbrani bez improvizacija. Mi to znamo, spremamo se za to. Šta ima Barsa specifično osim što su igrači skupi i kvalitetni? Visoke postave, isto tako i u napadu vrlo artikulisano i disciplinovano. Sve smo to skautirali, pripremamo se i znamo da bez agresivnosti, energije i kontrole te energije ne možemo da paririamo. Ako sve poklopimo onda možemo da se nadamo.

Ako se energija tima i podigne na najveći mogući nivo, opet neće biti lako nadoknaditi izostanak nekih kvalitetnih pojačanja, poput Džejmsa Gista koji je vrlo brzo pokazao da je u ovom timu najbolji igrač.

- Zdravstvena situacija je malo komplikovana. Neizvestan je Gist zato što juče nije odradio trening. Kuzmić se vraća u tim i rad na treningu, ali još nije blizu optimalne forme. Derik Braun kao što je rečeno, trenutno ne trenira sa timom jer je u procesu lečenja te povrede i najmanje par nedelja neće biti na raspolaganju - rekao je Gavrilović.

Zvezda protiv Barselone igra u četvrtak od 21 sat i do sada u Evroligi ima skor od dva poraza (Makabi, Panatinaikos) i jednu pobedu (Fenerbahče). Barsa dolazi sa skorom 3-0 (Efes, Zenit, Alba).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki koki

    23. oktobar 2019 | 21:53

    Napred Nebojsa, napred Zvezdo zgazite ih sve!!! Vidite samo kako su se raspisali propali novinari i propali navijaci partizaija, sve vam je uzalud jer ce i ove godine padati gazenje . Pada Barsa u paklu Pionira.

  • Rs

    23. oktobar 2019 | 20:26

    Pa kad se ovi pevrede nije mi jasno ili sam nesto propustio 🤔🤔

  • dejan

    23. oktobar 2019 | 21:07

    Nemamo mi sanse protiv ove Barse,nesto se cudno desava izmedju igraca....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA