≫ 

Budućnost promašila tri šuta za trijumf: Galatasaraj posle produžetka "slomio" Podgoričane!

Budućnost je jedina uz Oldenburg bez pobede posle četiri kola

  • 4
JUSTIN COBBS

Džastin Kobs je odigrao odlično protiv Galatasaraja, ali promašio ključne šuteve na kraju, Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti poraženi su od Galatasaraja u meču četvrtog kola Evrokupa sa 84:83 u Istanbulu i upisali su četvrti poraz iz isto toliko utakmica u ovom takmičenju.

Meč je rešen tek posle 45 minuta, jer je Zek Ogast u završnih desetak sekundi regularnog dela utakmice promašio oba slobodna bacanja i tako dao šansu ekipi Budućnosti i Džastinu Kobsu da šutira za pobedu.

Kobs je promašio, ušlo se u dodatnih pet minuta gde je Galatasraj imao još više sreće nego u završnici i košem Grega Vitingtona na minut pre kraja je obezbedio trijumf.

Odbranom je Budućnost započela meč, pa je posle ukradene lopte Džastina Kobsa Hasan Martin poentirao za 4:0.

 

Podgorički tim je čuvao prednost samo do sredine prvog perioda, kada je Galatasaraj zaigrao bolje, ušao u ritam i trojkom Grega Vitingtona otišao na 16:11, a potom i na +7.

Budućnost je uspela da se vrati mini-serijom i sa zaostatkom od dva poena završi prvu četvrtinu, da bi posle rezultatske klackalice u drugoj Podgoričani otišli na poluvreme sa prednošću od dva poena 44:42.

 

Turski tim je odigrao bolju treću četvrtinu, pa je trojkom Arona Harisona otišao na dva poseda prednosti, a onda desetim poenom Bena Mura ušao u poslednju četvrtinu sa šest poena plusa.

Aleksa Ilić, Kobs i Nikolić su održavali svoj tim u igri tokom poslednjeg perioda da bi u dramatičnoj završnici Kobs pogodio trojku na 13 sekundi pre isteka 40. minuta za 76:76.

 

Koš je uredno priznat, ali su u istom trenutku sudije svirale i faul u napadu, pa je spomenuti Ogast imao šansu da vrati prednost Galati. To nije učinio i ušlo se u ništa manje dramatičan produžetak.

U njemu su Nikolić i Kobs imali dva šuta za pobedu, nisu pogodili nijednom i tu je poraz crnogorskog tima bio overen. Najefikasniji kod pobednika je bio Vitington sa 20 poena, Ogast je imao 18, a Harison 13. Dvocifren je bio i Ben Mur sa 12.

Tim Budućnosti je predvodio Kobs sa 20 poena i devet asistencija, Skot Bamfort je ubacio takođe 20 poena, Nikolić je imao 14, a po deset Martin i Majers.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Budućnost naredni meč igra protiv Krke u ABA ligi za tri dana, dok je sledeći izazov u Evrokupu čeka 30. oktobra kada treba da ugosti Oldenburg u Morači.

U ostalim mečevima Uniks je pobedio Huventud sa 86:74, Monako je bio bolji od Ulma sa 82:65, dok je u Partizanovoj grupi Tofaš savladao ekipu Ritasa sa 91:81.

Video: Gavrilović pred Barsu: Gist neizvestan, Braun otpao, a mi znamo kakva Barsa dolazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trtoguz

    23. oktobar 2019 | 21:11

    Zato im je puna hala moraca kada se igra evrokup..0-4..dobri su

  • Ko je sledeći da vas dobije

    23. oktobar 2019 | 21:02

    Izadji mala hahaha

  • Зоран Ловћенац

    23. oktobar 2019 | 21:34

    Шта,чекате задњи минут од толико минута хахахахаха

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA