≫ 

Barsa desetkovana protiv Zvezde, Pešić saopštio još loših vesti po Katalonce

Mogu li crveno-beli iskoristiti ovu situaciju?

  • 11
pau ribas, kk barselona Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde i Barselone u četvrtak od 21 sat igraju meč 4. kola Evrolige, a gosti, lideri nakon tri runde, za ovaj duel biće prilično oslabljeni. 

Naime, pored Ertela (višemesečna pauza), Ribasa i Pengosa koji još uvek nisu zaigrali ove sezone, trener Katalonaca Svetislav Pešić u Beograd nije poveo ni Malkolma Dilejnija i Viktora Klavera.

Njih dvojica nisu igrali ni meč minule runde španskog prvenstva sa Gran Kanarijom (89:75), a neće ih biti ni u "Pioniru", što potencijalno može biti veliki problem za Pešića, koji je ostao sa vrlo suženim izborom igrača u spoljnoj liniji.

Higins i Kjurik su izneli najveći teret plejmejkerskih zaduženja protiv Kanarije, a očekuje se da tako bude i u četvrtak uveče u grotlu "Pionira".

- Imamo probleme na spoljnim pozicijama pošto ne mogu da računam na Ertela, Ribasa, Pengosa i Dilejnija, ali i na Klavera. Nimalo dobra situacija po nas, ali moramo da živimo sa tim. Posao trenera je da nađe rešenja i za takve situacije - rekao je Pešić.

Barselona i CSKA su posle tri kola jedini timovi bez poraza, dok je Zvezda u grupi ekipa sa učinkom od jedne pobede i dva poraza.

Podsetimo, i Zvezda ima određenih kadrovskih problema. Derik Braun sigurno neće igrati, dok je nastup Džejmsa gista pod znakom pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA