≫ 

Breša se u Evrokupu obrukala kao niko, fantastična partija Simonovića u porazu Cedevita Olimpije

Kada jedan tim prosečno po četvrtini ubaci manje od deset poena, to govori štošta

  • 7
Marko Simonović

Foto: Marko Jovanović

Baš to se desilo ekipi Breše koja je poražena od Darušafake u četvrtom kolu grupe C Evrokupa sa 61:35.

Nije ni Darušafaka "pucala iz svih oružja" u napadu, ali joj se nije dešavalo da u tri od četiri četvrtine ima manje od deset postignutih poena.

Breša je u prvoj ubacila samo pet, u trećoj šest, a u četvrtoj devet. Jedina koja je "izvadila prosek" bila je druga kada su i nadigrali Turke za poen i ubacili ukupno 15.

Darušafaka je od početka do kraja kontrolisala meč i na kraju je 12 poena Avudu Abasa za Brešu bilo nebitno, pošto su svi ostali bili na šest i manje poena.

 

Turci su se propisno ispromašivali u šutu za dva jer su u proseku pogađali tek svaki peti, šesti ali su ih vadile trojke, tačnije devet njih iz 22 pokušaja.

Srećom po njih, Italijani su bili na ukupno 20 posto šuta iz igre i odigrali su zaista meč za zaborav. U timu Darušafake je Kolson Bonzi postigao 21 poen uz 12 skokova i bio ubedljivo najbolji u svom timu jer su i tu ostali bili ispod deset.

Kartal Ozmizrak je ubacio osam, a skokovima se istakao Džonatan Hamilton sa 12 uz pet poena. Breša sa dve pobede i dva poraza zauzima peto mesto u grupi, a Darušafaka sa tri trijumfa i jednim porazom drži prvo mesto.

Nanter je u istoj grupi pobedio Cedevita Olimpiju sa 93:87. Francuzi su vodili od početka i jednocifrenu razliku čuvali do poluvremena. U nastavku probijaju granicu od deset poena, ali Slovenci ne dozvoljavaju da se previše razmašu i do kraja treće spuštaju zaostatak na četiri poena.

 

Slobodnim bacanjima Jake Blažiča i trojkom Marka Simonovića Cedevita Olimpija je u četvrtoj stigla do egala 79:79, da bi preciznim bacanjima Kodija Miler Mekintajera i povela dva razlike na četiri minuta pre kraja.

Međutim, na minut i po pred kraj, Spenser Baterfild se podiže na trojku, pogađa i nakon toga dobija faul i ubacuje dva bacanja posle izgubljene lopte Simonovića posle čega Cedevita Olimpija nije mogla da se vrati jer je do kraja ostalo pedesetak sekundi.

Simonović je bio najbolji u slovenačkom timu sa 21 poenom i četiri skoka, Miler Mekintajer je ubacio 19, Rajan Boutrajt 16, a Jaka Blažič 12. Na drugoj strani su Isaija Kordinije i Dalas Mur dominirali sa 20, odnosno 25 poena.

 

Tejlor Smit je postigao još 16, a spomenuti Baterfild 14. U preostalim mečevima Uniks je pobedio Huventud 86:74 uz poena Alena Omića za poraženi tim, Monako je bio bolji od Ulma 82:65, a dobro je odigrao Dilan Enis za pobednički sastav sa 18 poena.

Tofaš je sa 91:81 pobedio Ritas, Trento je izgubio od Gdinije 91:80, dok je Oldenburg savladao Unikahu 91:78 uz 13 poena srpskog igrača Alekse Avramovića za Unikahu.

Video: Gavrilović pred Barsu: Gist neizvestan, Braun otpao, a mi znamo kakva Barsa dolazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bahus

    23. oktobar 2019 | 23:55

    Unikaha izgubila? To znaci da samo Partizan ima 4-0?

  • Senjak

    23. oktobar 2019 | 23:49

    I ovi Indijanci iz Zeleznika su jedini koji su uspeli da u produzecima daju poena 2.

  • NekoKo

    24. oktobar 2019 | 02:12

    Stručnjak je od ovih prošle godine izgubio i to posle skoro +40. Daleko mu lepa kuća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA