≫ 

Najbolji debi ikad viđen u NBA: Irving oborio četiri rekorda u prvom meču za Bruklin!

Neatvarna partija zvezde Netsa

  • 0
Kajri Irving, Bruklin Foto: Ap/Tanjug

Histerično su navijači Bruklina dočekali debi trenutno prve zvezde tima Kajrija Irvinga (dok se Durent oporavlja od povrede), a ovaj im je isporučio veče za pamćenje - 50 poena uz četiri oborena rekorda već u prvoj utakmici u dresu Netsa!

Bruklin je na svom terenu poražen od Minesote u spektakularnoj utakmici, posle produžetka je bilo 127:126, a Kajri je bio apsolutno prva zvezda utakmice, iako je promašio šut za pobedu, i to nakon neverovatnog driblinga.

Već kada je bio na 32 poena upisao je prvi rekord, oborio je onaj koji je 2017. godine postigao Dianđelo Rasel po broju poena na debiju za Netse (30). Kada je stigao do 48 poena, Kajri je notirao još jedan rekord - postao je igrač sa najviše poena na debiju za neki NBA klub, koji je do sada bio u vlasništvu Kikija Vandevegea 1984. godine (47 poena).

Potom, sa 50 poena, upisao je svoje ime među NBA legende.

U istoriji Netsa desilo se samo šest puta da neki igrač postigne 50+ poena, a to je poslednjem pošlo od ruke Deronu Vilijamsu 2012. godine. Inače, Entoni Dejvis je bio posledji igrač koji je na otvaranju ubacio 50 i više poena, pre toga to je uspelo samo Majklu Džordanu.

Kajri je u 50 poena "ugradio" sedam trojki iz 14 šuteva, uz to je imao i 8 skokova i 7 asistencija!

Ni ovih 50 poena nisu rekordni u karijeri sjajnog igrača, pošto je pre četiri godine, u dresu Klivlenda, isporučio San Antoniju 57!

Kajri Irving, Bruklin Nezaustavljiv: Kajri Irving Foto: Ap/Tanjug
Kajri Irving, Bruklin Foto: Ap/Tanjug

Video: Jokić izašao dva sata pre meča da namesti šut: Lopta nije dotakla obruč, samo se čula mrežica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA