≫ 

Kavaj je noćna mora za Voriorse, "tripl-dabl" Janis oduvao Vestbruka i Hardena!

Klipersi, posle Lejkersa, porazili i vicešampione

  • 0
janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poraženi su od Los Anđeles Klipersa na svom terenu rezultatom 141:122 u prvoj utakmici nove NBA sezone, u novoj Areni. Žurku bivših šampiona ponovo je pokvario Kavaj Lenard, igrač koji je sa Torontom letos "ukrao" Voriorsima trofej ispred nosa, a sada je sa novim timom nastavio da muči Karija i društvo.

"Kandža" je meč završio sa 21 poenom, efikasniji od njega bio je samo Lu Vilijams (22), Paterson je imao 20 (6/10 za tri), Herel je dodao 18, Zubac 16...

Bio je ovo drugi trijumf Klipersa, ponovo ostvaren bez Pola Džordža, nakon što je upisana premijerna pobeda nad Lejkersima.

Pokazao je tim Doka Riversa zbog čega je ove sezone uvršten na vrh liste kandidata za titulu, dok, sa druge strane, Voriorsi, to je već sada jasno, više nemaju šampionski sjaj nakon odlaska Durenta i teške povrede Kleja Tompsona.

Letošnje najveće pojačanje Dianđelo Rasel ubacio je 20 poena, Kari je bio najefikasniji sa 23, ali sa atipično lošim procentima šuta - 2/11 za tri!

Sa tako indisponiranom udarnom pesnicom ekipe Voriorsi nisu imali šta da traže protiv rivala sa daleko bolje poenterski izbalansiranim sastavom.

I nije samo Kari bio van ritma, o čemu svedoči i timski očajan šuterski učinak za tri poena. Čak 42 trojke ispalili su igrači domaćeg tima, a ubacili samo 15!

KK Milwaukee Houston Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, u Teksasu, derbi su igrali Hjuston Roketsi i Milvoki Baksi, a pobedu su odneli gosti predvođeni Janisom Adetokumbom - 117:111.

Presudna je bila poslednja deonica koja je u potpunosti protekla u dominaciji Baksa i završena je rezultatom 39:24, uz MVP partiju najkorisnijeg igrača lige. Adetokumbo je u statističke kolone uneo 30 poena, 13 skokova i 11 asistencija!

Imao je i jednu blokadu, i to kakvu - pretrčao je čitav teren i stigao da udari rampu Hardenu na polaganju.

Na drugoj strani, navijačima se zvanično predstavio novi supertandem NBA Harden-Vestbruk, koji se nije proslavio u prvom zajedničkom nastupu.

Harden je imao veče za zaborav: postigao je, za njega skromnih 19 poena, uz šut za tri 1/8.

Vestbruk je završio meč kao najefikasniji kod Roketsa sa 24 poena.

KK Milwaukee Houston Foto: Tanjug/AP

Rezultati

Detorit - Atlanta 100:117

Hjuston - Milvoki 111:117

Golden Stejt - LA Klipers 122:141

Video: Kao da je NBA meč: Ovako je Srbija predstavljena u polufinalu EP u odbojci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA