≫ 

Mesina nadigrao Željka, Baskonija razbila Olimpijakos!

Duel dva najbolja trenera Evrope i nadmudrivanje pripalo je italijanskom stručnjaku

  • 2
KK Armani - KK Fenerbahče Foto: AP/Tanjug

Trenerski derbi 4. kola Evrolige odigran je u Milanu, gde je Armani, trenera Etore Mesine, dočekao Fenerbahče koji vodi naš Željko Obradović.  Armani je slavio sa 87:74 i tako naneo treći poraz turskom timu.

Dva najbolja trenera Evrolige današnjice, bar po osvojenim trofejima i finalima, susreli su se posle nekoliko godina ponovo u najjačem takmičenju. Mesina je bio prethodnih sezona asistent u NBA u San Antonio Sparsima.

KK Armani - KK Fenerbahče Foto: AP/Tanjug

Očekivala se tvrda utakmica, neizvesna, ali ustvari Armani je dominirao od početka 18:6, da bi prvih 10 minuta završio sa (20:11).

Pokušavao je Fenerbahče da se vrati u duel, ali nije mogao da spusti razliku uspod 7 poena koliko je bilo u trećoj četvrtini (49:42) Nakon toga tim iz Milane je održavao prednost od 10 do 14 poena razlike (79:64) i mirno priveo meč kraju.

Najefikasniji u timu Armanija bio je Serhio Rodrigez sa 22 poena  i pet asistencija, Gudaitis je ubacio 17, a Tarčevski 8 poena uz 9 skokova. Kod Fenerbahčea Lovernj i Veseli su ubacili po 14 poena., a De Kolo 12.

KK Armani - KK Fenerbahče Foto: AP/Tanjug

Armejci su protutnjali kroz Berlin i srušili Albu sa 82:66 uz 22 poena Majka Džejmsa, dok je Hilard ubacio 21. Kod Albe trojica igrača su ubacila po 11 poena Gifi, Šnejder i Sikma.

Baskonija je ubedljivo pobedila Olimpijakos, za koji je srpski centar Nikola Milutinov odigrao malo slabiji meč od uobičajenog. Ubacio je 9 poena uz 10 skokova, Spanulis i Čeri su ubacili po 10, a Pol Brendon 15 poena.

EVROLIGA, 4. kolo:

Petak:

Alba Berlin - CSKA 66:82

Baskonija - Olimpijakos 82:66

Žalgiris - Asvel 70:56

Armani - Fenerbahče 87:74

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA