≫ 

Zvezda nije imala lek za moćnog Micića: Braun pogađao za crveno-bele, ali se i blamirao u Istanbulu!

Srpski šampion je konstantno jurio rezultat, uspeo da stigne do prednosi u 29. minutu, ali je ponovo usledila serija grešaka za konačni slom

Andrija Gavrilović, Lorenco Braun Foto: Marko Jovanović

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa u 5. kolu Evrolige rezultatom 85:70 (21:9, 17:17, 18:25, 29:19)!

Crveno-beli jednostavno nisu imali lek za Vasilija Micića - svog nekadašnjeg plejmejkera - koji je meč završio sa 26 ubačena poena i pet asistencija. To mu je ujedno i rekord karijere u Evroligi, jer je prethodno 25 dao Fenerbahčeu.

- Igrali smo dobro, pogodili smo neke teške šuteve, ali sve smo to zaslužili. Zvezdi želim sve najboje, navijač sam Zvezde i očekujem da će u nastavku biti bolji - rekao je Micić posle meča.

Iako se u jednom trenutku činilo da će ona serija 12:2 iz prve četvrtine rešiti pitanje pobednika, Zvezda je dva puta uspela da istopi + 15 vicešampiona Evrope. Ne i treći, jer je Efes na sredini poslednje deonice završio posao.

Prethodno su crveno-beli uspeli da zategnu odbranu i iz nekoliko kontranapada sredinom treće četvrtine su smanjivali vođstvo domaćina. Poen po poen, poen po poen i Zvezda je prvi put na meču povela sa 51:49.

Andrija Gavrilović, Stratos Perperoglu Foto: Marko Jovanović

Istakao se u tim trenucima američki plejmejker Lorenco Braun, ali je Efes ponovo uzeo prednost zahvaljujući njegovim greškama. Pri rezultatu 54:51 Zvezda je imala napad koji je Braun upropastio lošim vođenjem na 4.7 sekundi do kraja, da bi stigao i da napravi faul koji je Larkin pretočio u dva ubačena slobodna bacanja.

Trojka Davidovca u 32. minutu za 59:56 je bio poslednji trzaj crveno-belih koji su dozvolili Singltonu da veže pet poena i praktično reši posao. Potom su trojke sipali Micić i Anderson i na semaforu je ponovo bilo tih +15 za Efes.

Efes je meč završio sa 13 ubačenih trojki, dok je Zvezda šutirala 5/23 van linije 6.75. Zanimljivo, u jednom trenutku crveno-beli su šutirali 1712 za tri poena što dovoljno govori da u prvom poluvremenu nije bilo ideje u napadu.

Zvezda nije imala rešenje za Micića Foto: Profimedia/Seskimphoto

Lorenco Braun je sa 18 poena bio najefikasnji u redovima Zvezde, ali je Lorenco Braun isto tako i najviše grešio. Čak šest izgubljenih lopti, uz četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Jedini je bio dvocifren kod crveno-belih! Lazić je imao devet poena, Davidovac sedam, Dženkins, Kuzmić i Beron po šest, Perperoglu, Odžo i Gist po pet, dok je Dobrić imao tri. Jedino se Čović i Simanić nisu upisali.

U redovima Efesa, Larkin je imao 13 poena, Simon 11 poena i pet asistencija, Danston 10 poena i pet skokova, Peters šest poena i sedam skokova.

Zvezda sada ima skor 1-4 i u četvrtak dočekuje Himki, dok je Efes na 4-1 posle povog meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Gagi Milosavljević: Jedan sadašnji igrač Zvezde mi je bio najteži za čuvanje! Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 12334

    29. oktobar 2019 | 18:36

    Fino smo poceli! Ove godine prava smo boranija!

  • RS

    29. oktobar 2019 | 20:26

    E moj Vaso napalio si se protiv svojih sto tako nisi tako igrao protiv spanaca

  • Љубо РС

    29. oktobar 2019 | 20:54

    Јадно и жалосно колико се срби између себе мрзе. Звјездаш сам али опет навијам за Партизан у Евро купу. Јер су то ипак моји срби. А ви браћо моја немајте паметнија посла него из дана у дан из недеље у недељу пљујте по својима. Радујте се Партизановци кад Звјезда изгуби а ви Звјездаши се радујте кад Партизан изгуби. Јадни ли смо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA