Analiza Zvezdine odbrane u ključnim trenucima: Ove tri akcije najbolje objašnjavaju poraz od Efesa

Puno posla je pred crveno-belima u nastavku sezone

  • 14

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su još jedan evroligaški poraz, sada su već na odnosu pobeda i poraza 1:4, ali i dalje to nije dramatična situacija po crveno-bele koje bi, kako su to i sami priznali, "samo" jedna pobeda u ovom trenutku lansirala ka izlasku iz rezultatske krize.

Ispostavilo se da je Efes bio prejak za ABA šampiona, ali, utisak je, ne i nedodirljiv u pojedinim momentima utakmice kada su gosti preuzeli kontrolu i delovali kao tim koji drže sve konce igre u svojim rukama.

Baš taj period meča, pričamo o autoritativnom naletu u trećoj deonici i seriji 9:0, trebalo bi Zvezdi i njenom stručnom štabu da budu vodilja za spremanje narednih utakmica, kako bi navijači u nastavku sezone gledali duže periode dominacije svog tima u elitnom takmičenju, ali i Regionalnoj ligi.

Gde je "puklo" u Istanbulu?

Vasilije Vasa Micić, Anadolu Efes Foto: Profimedia/Seskimphoto

Bilo je nekoliko situacija u oba pravca koje su odvele Beograđane u poraz, u pojedinim periodima meča defanziva je totalno zakazala, a mi smo izdvojili tri možda i najupečatljiva detalja kao najslikovitije svedočanstvo trenutne neuigranosti crveno-belih.

U dva slučaja akteri su bili Dejan Davidovac i Lorenco Braun u igri "dva na dva", u preslikanim akcijama posle kojih su igrači Efesa kažnjavali lošu komunikaciju Zvezdinog tandema trojkama. Prva je stigla preko Larkina, i to posle Zvezdinog najvećeg naleta samopouzdanja i serije 9:0 za vođstvo 51:49 - to je momenat koji je definitivno vratio Efes "u igru" i jedan je od onih koji je odredio dalji tok utakmice.

Davidovac nije najbolje ispratio Amerikanca nakon što je Singlton blokom stopirao Brauna.

Drugi dalekometni hitac ispalio je Vasilije Micić pri rezultatu 56:51, i pogodio sa osam metara, ali potpuno sam na šutu pošto je Braunova reakcija bila krajnje indolentna u momentu kada je bilo jasno da srpski šuter nema drugog izbora od šuta.

Konačno, treća trojka, nakon bukvalno preslikane akcije kao i kod prve situacije, samo što su Simon i Singlton bili protagonisti, došao je iz ruke Hrvata. I ponovo je Davidovac kasnio da pokrije protivničkog igrača nakon preuzimanja. Simon je pogodio za 69:58 i praktično "zatvorio" meč po pitanju pobednika.

Situacija 1: Odsustvo komunikacije Davidovca i Brauna u odbrani, Larkin ostaje sam i pogađa za tri

dejan davidovac Foto: Telegraf

Situacija 2: Micić sam na isteku napada, Braun kasni i sledi trojka Srbina

vasilije micić Vasilije Micić pogađa trojku na isteku napada, Lorenco Braun kasni sa blokom oto: Telegraf

Situacija 3: Ponovo Singlton pravi blok za svog beka, Braun zaostaje, a Davidovac opet kasni da isprati šutera - usledila je nova kazna za tri

dejan davidovac Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momo

    30. oktobar 2019 | 13:21

    Kao da je odlucila jedna lopta pa se sad rade malize.Turci su toliko bili bolji od janicara da su sebi dozvolili luksuz da igraju sa trecom postavom.Vama je tesko prizanti da zvezda nema tim ,nema igru , nema trenera nema upravu nema navijace nema nista..al ima sudije u domacem takmicenju koji je drze da se ne ugasi..gledajte veceras Partizan , opustite se i uzivajte u vanzemljskoj igri pravoga kluba koji ima tim ima trenera ima navijace..

  • Delija momak

    30. oktobar 2019 | 12:46

    Sve je bilo dobro kad je guzonjin sin izasao Iz igre!

  • Stefan

    30. oktobar 2019 | 12:40

    Nije kasnio Davidocac, nego Braun ide ispod bloka svaki put. Korisnije bi bilo da se preuzme, ili samo iskoci, najgore je kada se uradi nesto izmedju, kao u 2 data primera. Braun inace, sve dobro sto je uradio, upropastio je svojim nerezonskim potezima. Po mom misljenju totalno promaseno pojacanje. Odbran od pika je osnova kosarke inace, i u 95 posto situacija odredjuje pobednika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA