Neka se ponovi na Olimpijskim igrama: Basketaši u neverovatnom trileru pokorili Japan!

Mnogi su sumnjali u Novosađane uoči završnog Mastersa u Ucunomiji - Bulut i ekipa su odgovorili titulom osvojenom kroz potpuni triler!

  • 2
Basketaši Novog Sada

Foto: FIBA 3x3

Nije počelo idealno, Novi Sad je u grupi izgubio ubedljivo od Prinstona sa 19:10, da bi onda pao stari rival Zemun sa 19:17.

Sve je potom zavisilo od duela Prinstona i Zemuna, ali su Zemunci ipak poklekli i Novosađani su dalje otišli kao drugi u grupi.

U četvrtfinalu je održan čas Sakiaiju sa 21:14, u polufinalu je usledio okršaj sa starim znancima iz Rige. Letonci su često umeli da se pokažu kao prilično tvrd i nezgodan protivnik, tako je bilo i ovaj put, kada je pri 19:18 za Novosađane Bulut izvukao dalekometnu dvojku za kraj meča i neverovatan nalet samopouzdanja pred najvažniju utakmicu - opet sa Prinstonom!

Dobro su zapamtili Dušan Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Tamaš Ivošev šta treba da poprave iz prve utakmice u grupnoj fazi, diktirali su tempo od početka, nisu pali ni kada je Prinston izjednačio na 17:17. Marko Savić je dvojkom najavio pobedu, tačku na meč stavio je Ivošev sa linije penala za novu završnu Masters titulu.

 
 
 
View this post on Instagram

You should never underestimate the heart of a champion! 🤯 @dusan.bulutA post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3) on

 

- Sumnjali su mnogi u nas, ali smo pokazali da smo najbolja ekipa na svetu kada je potrebno odigrati ovakve utakmice. Imamo četvoricu igrača koji mogu da reše utakmicu u ključnim momentima, tako je bilo danas sa Savićem i Tamašom, dan ranije je to uradiio Majstorović - pohvalio je sve saigrače Bulut po osvajanju titule, a za MVP-ja je proglašen Ivošev, strelac 30 poena na turniru.

 
 
 
View this post on Instagram

Novi Sad wins the World Tour Final!!! #3x3WTA post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3) on

 

Titula dodatno dobija na značaju jer je osvojena na najvažnijem turniru u sezoni, i to u Japanu, koji će naredne godine biti domaćin Olimpijskih igara!

Ovo je četvrta titula završnog Mastersa i druga odbrana trona - Novosađani su bili šampioni 2014. i 2015, a prošle godine su titulu osvojili u Pekingu.

Inače, reprezentacija je obezbedila učešće na Igrama u Tokiju, gde su za sada sigurni akteri još samo Japan, Rusija i Kina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    3. novembar 2019 | 12:31

    Momci svaka cast,jel bilo prenosa,bar da sam negde procitao kad igraju pa bi nasao na netu da gledam,pozzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA