≫ 

Himki se "stotkom" oporavio od Zvezde za 6/6 u VTB ligi: Povratak Jovića!

Tim iz Podmoskovlja bez poraza u dosadašnjem delu sezone u regionalnom takmičenju

  • 0
Aleksej Šved Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Himkija vratili su se u pobednički ritam nakon evroligaškog neuspeha sa Zvezdom. Tim Rimasa Kurtinaitsia je u derbiju VTB lige deklasirao Uniks 109:83, uz lidersku rolu Alekseja Šveda koji je ubacio 24 poena. 

Buker je ponovo bio na visini zadatka, meč je završio sa 21 poenom (9/11 za dva), a možda najvažnija vest sa ove utakmice je povratak na teren Stefana Jovića nakon pauze zbog povrede.

Srpski plejmejker je ušao u lagani ritam, igrao je osam minuta i pogodio trojku iz jedinog šuta. Upisao je i jednu asistenciju.

Razlika u kvalitetu evroligaša i predstavnika Rusije u Evrokupu bila je evidentna, Himki je dominirao, već u prvih deset minuta je praktično bilo jasno u kom smeru će se kreatatiutakmica. Taj deo meča pripao je Himkiju rezultatom 29:13.

Na drugoj strani, malo toga su gosti bili u stanju da urade da eventualno uđu u egal borbu. Smitovih 19 poena i Mekalumovih 18 nisu bili dovoljni da se utakmica uvede u nezivestan tok.

Na kraju, više nego ubedljivih 17 poena u plusu za Himki koji je i dalje jedina neporažena ekipa u VTB-u, sa svih šest pobeda.

CSKA, iz pet mečeva ima tri trijumfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA