≫ 

Strašna partija Rendolfa, Real ruši sve redom: Kraljevi bez poraza pred gostovanje Zvezdi!

Baskonija pala posle drame, odlučio "klač" šut Deka

  • 4

Košarkaši Real Madrida pobedili su Baskoniju u okršaju evroligaša, ali u okviru sedmog kola španskog prvenstva 91:89 posle dramatične završnice.

Meč u dvorani Fernando Buesa u Vitoriji rešio je Gabrijel Dek pogotkom u poslednjim sekundama meča i tako je pobedom najavio meč sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

Pobednika je predvodio Entoni Rendolf sa 22 poena, Serhio Ljulj je postigao 15, a Usman Garuba je imao 12 poena, dok je spomenuti Dek upisao samo osam, ali i dva najvažnija.

U Baskoniji je Toko Šengelija bio najbolji sa 20 poena, 18 je dodao Met Džening, 15 Luka Vildoza, a po 13 Henri i Erik. Baskonija je na startu meča povela, ali je Real odgovorio serijom 12:0 i do sredine prvog perioda imao 14:7 posle trojke Rendolfa.

Tek tada se tim iz Vitorije malo trgnuo i zaigrao, pa je zahvaljujući Šengeliji i Henriju sustigao rivala. Fabijan Kozer je trojkom sačuvao prednost Reala od dva poseda, ali je prva četvrtina završena 23:21 u korist gostiju.

Do poluvremena je Real uvećao svoju prednost na +13 zahvaljujući seriji koju je na startu druge deonice poveo Garuba, da bi u trećoj došlo do totalnog kolapsa u igri Reala i preokreta Baskonije.

Erik je u tom naletu Baskonije igrao sjajno, pa je domaćin do kraja treće četvrtine stekao prednost od pet poena koju nije uspeo da sačuva do kraja. Madridski klub je tako stigao do sedme pobede u sedam mečeva posle čega drži prvo mesto tabele Endesa lige.

Baskonija je doživela četvrti poraz, pa je trenutno na devetom mestu šampionata.

Da podsetimo, Real naredni meč igra protiv Crvene zvezde u beogradskoj Štark areni, kao gost u sklopu sedmog kola Evrolige. Taj meč se igra sedmog novembra od 19 časova.

Video: Najzanimljiviji momenti iz utakmice Crvene zvezde sa Realom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    3. novembar 2019 | 21:04

    Panuce kraljevi u pijonir

  • treca postava

    3. novembar 2019 | 21:20

    Laksi trening realove trece ekie...zzar neko mislida ce poslati prvu postavu..zar treba da se znoje protiv trecerazrednih igraca koje sudije u domacici drze da ne ispadnu..jadno al istinito

  • Zic

    4. novembar 2019 | 09:36

    Kakva je ovo vest majko mila. Pa kako bez poraza kad imaju tri poraza iz šest kola Euroleague?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA