≫ 

Srbija zvanično predala dvostruku kandidaturu za olimpijski kvalifikacioni turnir u košarci!

KSS želi i muški i ženski turnir u našoj zemlji

  • 3

Košarkaški savez Srbije zvanično je predao kandidaturu za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2020. godone, i tu dvostruku!

To je medijima otkrio prvi čovek KSS Predrag Danilović na konfrenciji za medije.

- Predali smo kandidaturu kako za ženski, tako i za muški olimpijski kvalifikacioni turnir. Velike zasluge za to ima i Republika Srbija. Nadamo se da ćemo, ukoliko dobijemo ovaj kvalifikacioni turnir, se plasirati na Olimpijske igre - jasan je bio Danilović:

- Ne zna se još tačan datum određivanja ko će biti nosilac grupa, ali se pominje 15. novembar, a 27. novembra je žreb za grupe.  

Predrag Danilović, Marina Maljković Foto: Telegraf

Pomenimo i to da će se muški kvalifikacioni turnir održati krajem juna i da će biti određena četiri domaćina. Pobednici će ići u Tokio.

Litvanija je jedna od zemalja koja je izrazila veliku želju da organizuje turnir. Takođe, tu su i Hrvatska i Grčka.

Na spisku 24 reprezentacije koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    4. novembar 2019 | 14:21

    Kako moze neko da podnese zahtev u ime KSS kome je mandat istekao

  • Bonviban

    4. novembar 2019 | 14:29

    Kako može neko već 6 godina da se zove imenom kluba koji je ugašen i čije dugove ne priznaje ali odličja prisvaja a pri tome u istom rangu ima klub koji ima istu adresu kao i pomenuta veštačka supstanca!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA