≫ 

Težak poraz Partizana, prvi u Evrokupu: Venecija prizemljila crno-bele u Areni!

Loše veče za Trinkijerijev tim

  • 82
rade zagorac Foto: MN Press

Partizan se bolno stropoštao o zemlju nakon evropskog uzleta, stigao je i prvi poraz, i to ubedljiv, u duelu sa Venecijom u Areni - 69:83!

Iako su prvi deo igre završili sa dva poena u plusu (39:37), igra Trinkijerijevog tima u nastavku se raspala, već je treća četvrtina nagovestila krah koji je bio logična posledica svega što se dešavalo u drugih 20 minuta meča koji je odigran pred 8.000 navijača u "Areni".

Narednu utakmicu Partizan igra 13. novembra sa Tofašom u Turskoj.

Centar gostiju Mičel Vot bio je definitivno centralna figura utakmice, odigrao je meč sezone i završio ga sa 27 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (11/12 za dva)!

Upravo je Vot bio pokretač početne serije italijanskog prvaka od 9:0, pravio je ršum u reketu crno-belih, koji su i u tim momentima, i kasnije, bezuspešno pokušavali da stanu na put udarnoj igli rivala.

ariel filoj Foto: MN Press

Jedini pravi nalet Partizan je imao u drugoj četvrtini, kreirali su ga Peiners i Tomas, za "beg" na šest razlike, ali to je bio praktično sve pozitivno od crno-belih za ovaj put. Gosti su u nastavku meča, govorimo o trećoj deonici, izašli kao "pušteni s lanca", motivisani, čvrsti i precizni u šutu.

Čak ni ovakvi poeni, kao što je srećni odbitak na pas Birčevića, za autokoš, nisu pomogli da se crno-beli jače pokrenu.

Uz Vata u reketu, Venecija je u ključnoj trećoj četvrtini pokrenula "rafalnu" paljbu spolja gde su prednjačili iskusni Bramos, Dej i Stoun, i tu je optrilike napravljena ključna zaliha od 10-13 poena koja je bila previše za Partizan da napadne i preokrene.

Četvta deonica, sem mini-serije Tomasa i Mozlija od 4:0, nije donela nikakav pomak u igri crno-belih, naprotiv, srljali su Trinkijerijevi igrači iz greške u grešku, ništa nisu uspevali da pogode, otud je i razlika u jednom trenutku bila i "+20" u korist Venecije.

Na kraju, dve brze trojke malo su ublažile ubedljiv poraz Partizana, ipak ne i utisak koji su ovog puta ostavili.

Rašon Tomas je sa 18 poena jedini bio spreman za pravu borbu sa gostima, dok su ostali potpuno zakazali, pre svih Zagorac, Pejdž, Gordić... Drugi strelac tima bio je Jaramaz sa 9 poena, Peiners je dobro krenuo, ubacio brzih 8 poena, ali se i on u nastavku meča utopio u sivilo tima.

Kod gostiju, pored izvanrednog Vota, najjače su povukli Dej sa 13 poena, Šapel sa 12 i Stoun sa 10 poena.

Partizan - Venecija 69:83 (18:21, 21:16, 9:25, 21:21)

PARTIZAN: Zagorac 7, Pejdž 4, Gordić 8, Parahovski, Jaramaz 9, Miletić, Veličković, Birčević 1, Janković 2, Tomas 18, Pejners 8, Mozli 6

VENECIJA: Judano 4, Stoun 10 (11sk), Bramos 9, Tonut, Daje 13, De Nikolao, Filoj 5, Vidmar 3, Šapel 12, Pelegrino, Čerela, Vat 27.

novica velickovic Foto: MN Press
andrea trinkijeri Trener Partizana Andrea Trinkijeri Foto: MN Press
zainers peiners Foto: MN Press

Evrokup, 6. kolo

Lokomotiva - Lijetuvos 82:87

Partizan - Venecija 69:83

Sreda

Tofaš - Limož 20

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Birčević posle poraza od Venecije: Trinkijeri nije bio previše ljut? Nije baš da nije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kacerac

    5. novembar 2019 | 23:26

    Pazi ovako:Kao prvo izvinjavam se životinjskoj populaciji ako slučajno bude uvređena komentarom 🙏Uff što mrzim ove koji su srećni kad komšiji crkne krava, a kad svoja odapne onda to isto tele bleji. Ne volim partizan i navijam po potrebi u zajednickoj ligi protiv njega, ali brate u evropi i još u potpuno drugom takmicenju je normalno da simpatisem klub od mojih prijatelja, komšija, moje zemlje. E sad poneki duhoviti komentari me nasmeju a ovi ostali majmuni, ili da se vratim na pocetak komentara, telad ne mogu više da smislim.🇷🇸

  • Trtoguz

    5. novembar 2019 | 22:44

    Sve je to normalno...odigras prvih nesec dana jako i posle nemas snage vise za nista..kraj kao i sveke godine vec posle najkasnije dva meseca u svim takmicenjima..ali sportski je nadati se kao i svake godine pa posle bice svi protiv njih

  • Baxter

    6. novembar 2019 | 08:43

    Okrenes SK1, cujes sa polupraznih tribina da se ori " i kada ne budes prvi ti", sve ok, sve normalno! 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA