≫ 

Delija umalo upropastio Teovo i Markovićevo fantastično veče: Virtus posle drame pobedio Ulm!

Dramatična završnica rešena u korist tima koji vodi Saša Đorđević

  • 0
MILOS TEODOSIC Foto: MN Press

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Ulm sa 92:91 u meču šestog kola grupe A Evrokupa.

Virtus je posle lošeg prvog poluvremena uspeo da preokrene u drugom i u neizvesnoj završnici slavio, pa sada ima skor od pet pobeda i jednog poraza.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kajl Vims sa 16 poena. Poen manje je imao Miloš Teodosić uz osam asistencija, Vins Hanter je postigao 14, a Stefan Marković 12 poena uz devet asistencija.

Ulm je mnogo bolje ušao u meč i trojkom Dereka Vilisa i poena Kilijana Hejsa rano stigao do 15:5 već sredinom prve četvrtine, da bi posle deset minuta imao osam poena prednosti.

Nemački tim je do kraja poluvremena posustao jedino na startu druge deonice, ali je održao razliku koja je krenula da se topi u nastavku.

Virtus je zahvaljujući koševima Džulijana Gembla i Frenka Gejnsa pokrenuo seriju 7:0 i stigao do poena zaostatka, a onda trojkom Gejnsa izjednačio na 52:52.

Ulm je ipak bolje završio treći period i pred poslednjih deset minuta imao pet poena prednosti i nalet preneo u poslednju četvrtinu gde je došao i do deset razlike.

Požar je trojkom ugasio Đampaolo Riči, a onda i Miloš Teodosić koji su prepolovili zaostatak, pre nego što je Stefan Marković trojkom poravnao na 82:82 na dva minuta pre kraja.

U poslednja dva minuta Teodosić je sa slobodnih bacanja pogodio dvaput, pa je Kilijan Hejs približio svoj tim na poen zaostatka. Usledio je faul na Markosu Deliji, a Argentinac je promašio oba penala.

Ulm je imao šut za pobedu i četiri sekunde da ga pogodi. Šutnuo je Per Ginter i bio neprecizan pa je Virtus upisao pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA