≫ 

Mrežica NBA šampiona se usijala od Bogdanovog rafala: Šest trojki Srbina, Kingsi opet u poraz

Naš bek odigrao najbolju partiju dosadašnjeg dela sezone

  • 9
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Zna se ko je šampion. I bez glavnog sastojka u liku Kavaja Lenarda, Toronto Reptorsi i dalje deluju kao ozbiljan sastav kadar da se i ove sezone potuče sa najjačima u Istočnoj konferenciji NBA lige, a kvalitet Reptorsa "na svojoj koži" osetio je i Sakramento.

Domaći tim je upisao petu pobedu od starta sezone, rezultatom 124:120, uz najbolju partiju Bogdana Bogdanovića na drugoj strani.

Blistao je Bogdan, sasuo "rafal" trojki u koš rivala, on i Herison Barns su "tukli" najjače po odbrani Toronta, međutim izvukli su se ovog puta Reptorsi, sačuvali trijumf i odbranili domaći teren.

Bogdan je meč završio sa 22 poena, trojke je šutirao 6/11, od čega je tri ubacio u poslednjoj četvrtini, najproduktivnijoj za njega.

Sa 12 poena završio je taj deo meča, bio je na visini zadatka Srbin, ali ga je izdao šut 14 sekundi pre kraja pri vođstvu Toronta koje je ostalo na snazi i po završetku meča. Preuzeo je odgovornost, ali je promašio tu, možda i najvažniju trojku Bogdan i tek tada su igrači i navijači domaćeg tima mogli da odahnu...

bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Barns je bio prvi strelac Kingsa sa 26 poena, Hild je dodao 21, a Bjelica kao starter pet...

Na drugoj strani udarne igle Reptorsa bile su i te kako raspoložene. Lauri je ubacio 24 poena, Siakam 23, Ibaka "sa klupe" 21. Anuobi je imao 18.

Sakramentu je ovo bio šesti poraz, uz dve pobede, pa će u narednom periodu ekipa morati da pronađe bolji ritam ako ne želi da već u povoju sezone kaska za većinom rivala.

Uprkos porazu trener Kingsa Luk Volton bio je ohrabren onim što je video od svog tima

- Zadovoljan sam u kom pravcu se krećemo. Ovde je teško igrati i pobeđivati, ovo su NBA šampioni, a večeras su ubacili mnogo šuteva - rekao je Volton.

Solidnu rolu u dresu Memfisa imao je Marko Gudurić koji je za 16 minuta ubacio 7 poena, uz 4 skoka i 4 asistencije, u trijumfu Grizlija nad Minesotom 137:121.

Dilon Bruks sa 31 poenom i "ruki" Dža Morant sa 26 pobrinuli su se da gosti ostanu "kratkih rukava" u Tenesiju.

Boban Marjanović je igrao samo dva minuta za Dalas protiv Orlanda, bio je bez poena, a Luka Dončić je još jednom potvrdio klasu - ubacio je 27 poena, imao 7 asistencija i 7 skokova, u "tesnoj" pobedi Mevsa 1007:106.

Rezultati

Detorit - Njujork 122:102

Indijana - Vašington 121:106

Atlanta - Čikago 93:113

Hjuston - Golden Stejt 129:112

Toronto - Sakramento 124:120

Memfis - Minesota 137:121

Dalas - Orlando 107:106

Juta - Filadelfija 106:104

Los Anđeles Klipers - Milvoki 124:129

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Jokić pokušao da izblokira Bogdana na putu za tri poena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beki

    7. novembar 2019 | 09:46

    Bogdanovic je dobar momak i igrac ali problem je sto njegova ekipa gubi utakmice isto je bilo i u reprezentaciji Srbije , Bogdan najbolji najvise koseva a izgubljena utakmica, da je Jokicu dozvoljeno da bude voda Srbske reprezentacije i da su ga u tome podrzali saigraci Srbija bi bila prvak Sveta.Jokic je 100% posvecen timu i timskoj igri i tu je njegova velicina e to fali Bogdanu taj osecaj timske igre igre za tim i pobedu jer treba da shvati da je zadnji cilj pobeda tima za koji igras , dzaba ti das 30 koseva a tvoj tim izgubi.

  • Milan

    7. novembar 2019 | 09:02

    Sad opet 5 tekmi sa ispod 10 poena,pa onda opet jednu probije preko..

  • Boske100

    7. novembar 2019 | 07:35

    Kakav igrač, ma pravi razliku 🤣. Pakuj se mali, zove te Evropa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA