≫ 

Zvezda poražena od Reala u grotlu Arene: Katastrofalna poslednja četvrtina presudila crveno-belima

U poslednjoj deonici Zvezda je postigla samo 8 poena, od kojih samo 2 iz igre

  • 89
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da slave pred svojom publikom jer su pred više od 16.000 navijača poraženi od Real Madrida u 7. kolu Evrolige, 75:60. 

Posle pobede u poslednjem kolu protiv Himkija, crveno beli su ispred sebe imali Kraljevski klub koji je u Beograd došao sa skorom od 3-3. I pored toga, gosti su vodili, crveno-beli pratili, vodili pred sam kraj susreta 52:49, a onda je usledila katastrofalna poslednja deonica u kojoj je Real "izrešetao" koš domaćih i zasluženo slavio.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Sam početak obeležili su košarkaši Reala koji su poenima Gabrijela otvorili meč. Usledio je koš Gista za izjednačenje, a potom i serija promašaja domaćih košarkaša, pre svih Lorenca Brauna koji nije pogodio tri uvodna šuta. Ipak, posle vođstva popularnih Kraljevića od 7:2, Zvezda se ekspresno vraća serijom od 7:0. Precizan je u dva navrata bio raspoloženi Gist, a potom je i Braun konačno pogodio trojku.

Kratko vođstvo Zvezde kratko je trajalo, jer su gosti preko Ljulja došli do 5 poena prednosti. U ovom periodu igralo se "tvrdo" sa mnogo kontakata i jakih odbrana, pa veliki broj promašaja i mali broj poena nisu izostali.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

U nastavku, Gavrilović je u igru uveo Kuzmića, a potom i mladog Nemanju Nenadića, koji sa "bacanja" postiže prvi poen na meču. Usledila je konfuzija i nova serija grešaka, koje iskusni rival koristi i dolazi do 10 poena prednosti, 22:12. Baš kao i na početku meča, Zvezda ponovo uspeva da se na momenat vrati, i to novom serijom od 7:0 koju je inicirao Beron trojkom koja je publiku u Areni dodatno "podigla na noge".

Međutim, svaki Zvezdin prazan hod kažnjavao je iskusni Real. Sa druge strane, domaći su igrali u serijama. Pred kraj poluvremena, Braun, pa onda i Beron sa 5:0 smanjuju rezultat za 27:33 na poluvremenu.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Početak 2. dela susreta obeležio je Bili Beron trojkom. Njemu su se brzo priključili i Dobrić i Simanić, takođe trojkama. Ipak,  odbrana Zvezde dozvoljava Kerolu da se razigra i održi vođstvo svog tima. Tako je bilo sve do sredine ove deonice, kada Simanić pogađa ovu torjku iz ćoška za 43:45. Ovi poeni dodatno su motivisali i njegove saigrače koji su dodatno "zategli" odbranu i uspeli da izjednače i potpuno anuliraju prednost od 10 poena, koliko je Real imao.

Crveno-beli se tu nisu zaustavili, pa je tako Gavrilović izveo iz igre Simanića i uveo Fajea, koji iz ugla ubacuje trojku za vođstvo zvezde pred završnih 10 minuta.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Do kraja susreta, baš kao i u prethodnim mečevima, viđen je novi veliki pad u igri crveno-belih. . Real na startu postiže tri vezane trojke i vraća vođstvo. Zvezda se dugo mučila da dođe do poena, a osim atraktivnog zakucavanja Lorenca Brauna, nije se desilo ništa što bi moglo da vrati meč u egal. Umesto toga, Real je rešetao koš Zvezde i na kraju zaslućeno slavio.

Koliko su loši bili košarkaši Zvezde u momentima kada se meč lomio pokazuje i podatak da su u ovom periodu postigli samo 8 poena, od kojih je samo zakucavanje Brauna donelo poene iz igre.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Bili Beron sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Lorenzo Braun meč završio sa 14 poena, šest skokova i pet uspešnih dodovanja.

Real je predvodio Serhio Ljulj sa 16 poena, Rudi Fernandes sa 12 i četiri pogođenje trojke i Valter Tavaresa sa 11 i osam skokova.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

dvorana: Štark arena

gledalaca: 16.457

sudije: Paterniko, Mogulkoč, Vilius.

Zvezda: Kuzmić 4, L. Braun 14, Perperoglu, Nenadić 1, Lazić, Faje 7, Beron 17, Dobrić 5, Gist 6, Dženkins, Simanić 6, Odžo, Jovanović.

Real: Kozer 8, Rendolf 2, Fernandes 12, Kampaco 6, Laprovitola 5, Dek 2, Garuba 4, Kerol 4, Tavares 11, Ljulj 16, Miki 5, Tejlor.

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović u duelu sa Realom neće moći da računa na Dejana Davidovca i Filipa Čovića. Davidovac je u protokolu ali oseća bolove u leđima, dok se Čović povredio na poslednjem treningu pred duel sa Madriđanima.

KK Crvena zvezda - Real Madrid, zagrevanje Foto: Nikola Tomić

Evroliga, 7. kolo:

Četvrtak:

Zenit - Himki 73:87

Olimpijakos - Efes

Makabi - Alba

Olimpija - Baskonija

Petak:

Fenerbahče - Bajern

Žalgiris - Barselona

Panatinaikos - Valensija

ASVEL - CSKA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    7. novembar 2019 | 20:54

    Ljudi, budimo realni niste za EL ove sezone, svaka čast na borbi ali nije dovoljno. Baš loše selektirana ekipa bez pravog šutera. BERON na silu pa ako udje ostali samo kad su sami mogu da pogode, Tavares im 10 puta lupa rampe da ne zna niko da udje u njega pri šutu da ga malo natrpaju ličnim "ne verujem".

  • 🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀

    7. novembar 2019 | 21:08

    Meni zao covica matorog ima da se nervira.,sav sam se nasikirao 🤣🤣🤣. Gde su milioni evra sto su dobili a ekipa dupla 00 . Dno.

  • Zve3dana

    7. novembar 2019 | 20:50

    Jos jedna utakmica koju gubi trener. Zavrsavamo trecu cetvrtinu, imamo nalet, energiju, odlican sut i on covek u cetvrtoj krene sa petorkom koja je van ritma celu utakmicu,neverovatno. Ubije ritam, praznih 4 minuta njihove 3 trojke i utakmica je zavrsena. Covicu reaguj i dovedi trenera koji moze da prepozna neke stvari u odlucujucim momentima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA