≫ 

Zašto da pobedimo sa 12 razlike kad možemo 15? Laso objasnio šut za trojku u poslednjim sekundama!

Trener Reala smatra da se u prvoj fazi svaki poena računa

  • 1
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Trener Real Madrida, Pablo Laso objasnio je da je kontinuitet igre španskog tima doprineo da se ostvari pobeda u Beogradu, upravo ono što Zvezda nije imala.

Madriđai su slavili u Štark Areni sa 75:60 i naneo Zvezdi peti poraz u ovom takmičenju.

- Prvo moram da čestitam mom timu jer je igrao 40 minuta. To nismo uspeli na ostala tri gostovanja, a danas jesmo. Tokom 30 minuta je bila vrlo tvrda utakmica, Zvezda je u trećoj imala odlične šuteve, ali ostali smo koncentrisani i u četvrtoj četvrtini smo igrali na svom maksimalnom nivou. Možda je 15 poena previše, ali moji igrači su radili vredno da bi pobedili  - rekao je Laso.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Evroliga je vrlo ujednačena, a novinare je zanimalo ko je favorit sada, na šta je Laso odmah odgovorio: "Vi stvarno mislite da Fenerbahče nije favorit?" Ali, pošto su novinari insistirali, on je odgovorio.

- Teško je reći ko je favorit u ovoj Evroligi. Trenutno je izjednačeno, biće tuča ko će u plej-of, treba to da vidimo, pa ko će da osvoji prednost domaćeg terena, pa ko će na F4. Ima mnogo kvaliteta, timovi se tek uigravaju posle Svetskog prvenstva, tako da je još rano - rekao je Laso.

Usman Garuba ima 17 godina, a danas je igrao skoro 21 minut, kakav je plan za njega i koliko imate poverenja u njega?

- Moj plan sa njim je kao sa svim igračima koji dolaze iz podmlatka, a to je da igraju u Real Madridu. Ali, to je nemoguće, moraju da guraju. Podmladak je dobar, sada imaju Marija, Usmana i vrlo je važno da on ima poverenje tima, počinje skoro svaku utakmicu u ACB ligi. To je dobro o njemu i mladom programu i kako igrači mog tima reaguju kad im mladi - rekao je Laso.

KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Kad smo već kod Marija, kakva je situacija sa njim? Kako ste zadovoljni njime?

- Mario je u najtežoj godini karijere, hoću da to objasnim. U mladim kategorijama je fokus na vama i svi vam govore kako ste dobri i kako ćete veliki biti. Mario ima veliki talenat, ali čeka ga mnogo rada. Nema sumnje da će biti veliki igrač, ali ovo mu je najteža godina, ovo je prva godina da je profesionalac. Nadam se da će dobro reagovati na terenu, imam poverenja u njega, kao i ostatak tima", objasnio je trofejni trener.

Real je u poslednjih šest sekundi dva puta šutnuo za tri poena i pogodio jednom. Zašto je to bilo važno kad je pobeda već bila osigurana?

- Mislim da u prvoj rundi Evrolige mislim da budemo svesni svakog poena. Ovo jeste novi NBA stil, da se ne igraju poslednje sekunde, ali ovde igramo drugačije takmičenje i možda će mi trebati taj poslednji poen. Ako možemo da pobedimo Zvezdu sa 15 razlike, zašto bismo je pobedili sa 12? Tako da mislim da u prvom krugu morate da igrate svih 40 minuta- rekao je Laso.

Video: Čarolija na parketu, Čović asistencijom utišao navijače Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    8. novembar 2019 | 09:07

    Поштено. Управо ми је недостајала Звездина тројка против Цибоне а они уместо да је дају шмуцсају се по терену и чекају крај. Тачно у престати играти кладионицу. Хехе. Како год ја одиграм они контра.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA