≫ 

Dragić ima svog Batlera i zajedno su "opaki" sa Majamijem! Boston je još moćniji...

Majami i Seltiksi uhvatili zalet u povoju NBA lige

  • 0
džimi batler Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Majami Hita i Boston Seltiksa preuzeli su primat u istočnoj konferenciji nakon novih trijumfa. Seltiksi su slavili u Šarlotu 108:87 na povratku Kembe Vokera "među svoje", dok je sastav sa Floride takođe bio neumoljiv - savladao je Finiks 124:108.

Bostonu je ovo bila šesta uzastopna pobeda, ima samo jedan poraz, i to onaj na startu sezone od Filadelfije, nakon čega je usledio sjajan niz tima Breda Stivensa.

Poseban izazov bilo je gostovanje u Šarlotu, ali samo za doskorašnjeg lidera Hornetsa Vokera, najboljeg strelca u istorji franšize iz Severne Karoline. Plejmejker Bostona je imao topao doček u Šarlotu gde je proveo sve godine svoje NBA karijere pre trejda u Masačusets.

Bio je to dirljiv trenutak za sve u "Spektrum centru"

Na terenu, protiv bivših saigrača, Voker i saigrači nisu imali "razumevanja" za domaćine, pobeda se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje, a Tejtum je prednjačio sa 23 poena.

Pratio ga je Hejvord sa 20 poena i 10 skokova, dok je Voker, uz nešto lošije procente šuta (4/12 iz igre), dogurao do 14 poena.

Na drugoj strani, u ekipi Šarlota koja nakon osma mečeva ima skor 4-4, Majls Bridžis je bio bolji od ostalih sa 18 poena.

džimi batler Foto: Tanjug/Ap

Istovremeno, u "zapaljivom" duelu između "Sunca" iz Arizone i "Vreline" iz Majamija, gosti sa Floride su bili superiorni, i to "na pogon" Gorana Dragića i Džimija Batlera.

Bek gostiju je nesumnjivo odigrao meč dosadašnjeg dela sezone, završio ga je sa 34 poena (trojke 2/2, bacanja 10/10, iz igre 11/16), od čega 30 u prvom poluvremenu - bio je nezaustavljiv eks šuter Čikaga, Minesote i Filadelfije!

Sajnu podršku imao je u "rezervisti" Goranu Dragiću. Slovenac je "sa klupe" doprineo sa 25 poena protiv svog bivšeg kluba, uz pet ubačenih trojki iz sedam šuteva.

Sansima nije bilo spasa sa tako raspoloženim tandemom.

U poraženoj ekipi Bejns je dominirao sa 23 poena, dok je Buker dodao 22.

REZULTATI

Šarlot - Boston 87:108

San Antonio - Oklahoma 121:112

Finiks - Majami 108:124

Los Anđeles Klipers - Portland 107:101

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Bruklin Netski briljirali, katastrofalno veče košarkaša Hjustona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA