Žorić je bio u pravu, hrvatski klubovi su "kanta za napucavanje" u ABA ligi

Cibona i Zadar zbirno imaju skor 1-11 u Regionalnom takmičenju

  • 8
KK Cibona Foto: ABA liga.com / KK Cibona/ Ivan Santro

Hrvatska klupska košarka doživela je novi udarac u subotu, Zadar i Cibona su pretrpeli poraze u regionalnom takmičenju gde ove sezone, zborno gledajući, imaju tek jednu pobedu!

Zadar sa skoro 0-6, Cibona sa 1-5 najgori su klubovi ove sezone u ABA ligi. Tu su, istina, i Mega sa 1-5 i Igokea sa 1-4, ali suština se ne menja: hrvatski klubovi polako tonu ka tome da budu samo garnirung u regionalnoj konkurenciji ili da ih uopte više ne bude tamo.

To pitanje je nedavno postavio iskusni Luka Žorić koji, kako je rekao, ne vidi smisao takmičenja hrvatskih klubova u ABA lige, gde ostalima služe samo kao "kanta za napucavanje".  

- Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije niti pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipe nisu identična drugima, a s druge strane niti naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regije. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za opstanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pri tome mladi nego igraju polovni stranci i to sve skupa, po meni, ne vodi nigde. Trebamo napraviti ozbiljan zaokret - rekao je nedavno Žorić i rekli bismo da je bio u pravu.

Zadar je u subotu glat poražen na svom terenu od Partizana, dok je Cibona deklasirana u Podgorici, a s obzirom na kvalitet takmičenja ove sezone, verovatno će na prste jedne ruke i jedni i drugi brojati pobede do kraja šampionata.

Nažalost po Hrvate i njihovu košarku, izgubili su polsednju nadu da se nešto može promeniti: jedini klub koji je godinama pri vrhu ABA lige. Cedevita se fuzionisala sa Olimpijom, postali su Cedevita Olimpija i preseljeni u Ljubljanu.

Zemlja koja je dala Dražena Petrovića, Dina Rađu, Tonija Kukoča, Velimira Perasovića, Darija Šarića, Bojana Bogdanovića i mnoge druge velikane, sada je, što bi rekao Žorić, kanta za napucavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. novembar 2019 | 11:31

    Zemlja koja je 95' sisla sa postolja u Atini bolju sudbinu kosarke nije ni zasluzila

  • B

    10. novembar 2019 | 09:37

    Dino Radja i Drazen Petrovic su nastali i razvili karijere zahvaljujuci Jugoslaviji a ne Hrvatskoj.

  • Дејан Младеновић

    10. novembar 2019 | 10:26

    Срамота је што Српски тимови играју са њима у аба лиги

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA