≫ 

Jokić šutem za pobedu "srušio" i Minesotu: Džoker posle Embida, na preslikan način uništio i Taunsa!

Kakva ludnica u završnici utakmice, Srbin ispravljao Marejeve gluposti

  • 5
Nuggets Timberwolves Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulvse sa 100:98 u posle produžetka i košem za pobedu Nikole Jokića!

Kao i pre nekoliko večeri protiv Filadelfija Seventisiksersa i Džoela Embida (100:97), Jokić je i sada u poslednjim sekundama "klač" šutem rešio čudan i na trenutke mučan meč, zbog loše košarke kod oba tima na smenu.

S jedne strane je tu bio katastrofalni Džamal Marej koji je prodao čak sedam lopti, ponajviše u završnici četvrte četvrtine kada se lomilo, a sa druge ispucavanje Minesote i "silovanje" šutem za tri poena.

Najefikasniji je kod pobednika bio upravo Jokić sa 20 poena, šest skokova i sedam asistencija, sledio ga je Marej sa 15 poena (6/19 iz igre) i dve asistencije, te Pol Milsap sa 14 i Geri Heris i Vil Barton sa po 13 poena.

Na drugoj strani su po 25 poena imali Karl Entoni Tauns i Endrju Vigins, s tim što je Tauns imao i 16 skokova i šest asistencija.

Nuggets Timberwolves Basketball Foto: Tanjug/AP

Posle egal prve četvrtine, Timbervulvsi su u drugoj uspeli da se odlepe na +7, da bi Denver uspeo da vrati ravnotežu i sa zaostatkom od jednog poseda i 51:49 ode na poluvreme.

Treću četvrtinu su Nagetsi potpuno preokrenuli u svoju korist i sa +12 ušli u poslednju deonicu, gde je nakon trojke Gerija Herisa za 90:74 delovalo kao da je sve rešeno.

Svašta je viđeno u tih poslednjih šest i po minuta regularnog dela meča. Denver je vodio 16 razlike, ali Jokićeva ekipa do kraja nije mogla da pogodi baš ništa!

Minesota Timbervulvs je napravila seriju 16:0 i na 41 sekundu pre kraja trojkom Karl Entoni Taunsa izjednačila na 90:90.

Minesota je tokom čitave večeri šutirala horor procente u šutu za tri (6/44), a trojci Taunsa su prethodile dve otvorene koje je centar Timbervulvsa omašio.

Uzvratio mu je Džamal Marej promašajima sa poludistance i izgubljenim loptama, pa je preskupo plaćeni bek Nagetsa osim u prvoj četvrtini, pokazao premalo.

Na kraju je iz teške pozicije i ćoška pokušao da pogodi sa poludistance i ni to nije prošlo, pa se otišlo u produžetak.

Tamo je Tauns osvojio loptu u skoku i ubrzo potom poentirao. Jokić je u jednom od narednih napada uhvatio ofanzivni skok i pogodio uz faul, što su bili prvi poeni Denvera posle osam, devet minuta igre i serije Minesote 18:0!

Usledila je važna trojka Vila Bartona za 95:92, pa onda još jedna za 98:94 na dva minuta do kraja. Ni to nije bilo dovoljno Nagetsima koji su ispustili prednost i na 26 sekundi pre poslednje sirene imali napad za pobedu.

Jokić je dobio loptu i onda se iz okreta podigao na šut. Lopta je uz rotaciju ušla u obruč, a Minesota za preostale dve i po sekunde nije uspela da postigne koš preko Okogija i preokrene.

Denver posle trijumfa ima skor od sedam pobeda i dva poraza i zauzima drugo mesto Zapada, dok je Minesota deveta sa pet pobeda i četiri poraza.

Video: Jokić prvo promašio zicer a onda ponizio Dončića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    11. novembar 2019 | 06:27

    Naš najbolji igrač - ubedljivo.

  • GG

    11. novembar 2019 | 09:37

    MVP

  • ja sam ja

    11. novembar 2019 | 06:57

    meni je ovo sve normalno.. jer mi kao deca smo uzimali i onako u svojoj glavi napravimo mastu i vicemo 3..2..1... piiiiii samo sto sam ja uvek masio :) ali sam izvesten da stvorim mastu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA