≫ 

Zvezda stotkom demolirala Igokeu: Braun i Beron demonstrirali silu u Pioniru!

Velika pobeda crveno-belih

  • 29

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu sa 103:61 u šestom kolu ABA lige pred svojom publikom u hali "Aleksandar Nikolić".

Tim Andrije Gavrilovića je meč rešio praktično već u prvoj četvrtini kada je serijom 11:0 nakon početnog vođstva Igokee preuzeo potpunu kontrolu i onda samo povećavao razliku.

Najefikasniji su kod pobednika bili Lorenco Braun i Bili Beron. Braun je ubacio 13 poena ali je imao osam asistencija i tri ukradene lopte, dok je Beron rešetao sa 19 poena i devet asistencija.

Dvocifreni su u timu Zvezde bili i Ognjen Dobrić i Džejms Gist sa po 13 poena, dok je Ognjen Kuzmić imao deset. Na poraženoj strani je Rašad Von imao 19 poena, Kinan Evans je postigao 16, a Majk Grin 15.

RED STAR Foto: MN Press

Igokea je zakazala u segmentu igre koji je više puta ove sezone Zvezdi bio rak rana - u izgubljenim loptama. Krivac za njih bio je uglavnom Lorenco Braun koji je samo u prvih pet minuta meča imao tri ukradene. Istovremeno, crveno-beli su odlično šutirali iz igre i sa preko 64 odsto naspram Igokeinih 31,8 naprosto demolirali rivala.

Kada se Braunovoj energiji, šutem priključio i Bili Beron u drugom delu prvog perioda, Zvezda je počela da dominira i do prvog dvocifrenog plusa stigla upravo polaganjem Berona u sedmom minutu meča (22:11).

Recept je samo prenet u drugu deonicu gde je Beron počeo da pogađa trojke, pa je već posle 14,5 minuta igre srpski tim kombinacijom Nenadića i Dobrića u reketu imao duplo više poena od rivala - 40:20.

RED STAR Foto: MN Press

Trener Gavrilović ubacio je u igru nakon toga i Majkla Odža, koji je "terorisao" visoke, ali fizički slabije igrače Igokee, pa je česta slika u poslednjih pet minuta poluvremena bila Odžo na liniji penala.

Paralelno sa tim Grin, Evans i Von nisu pogađali skoro ništa, pa je klub sa Malog Kalemegdana posle dvadeset minuta vodio 53:28. Drugo poluvreme je počelo trojkama Simanića i Berona.

Posebno je bio lep potez Amerikanca koji je fintirao Lešića, a onda iz stepbeka ubacio šut spolja. Pik end rol je prolazio kao na traci, profitirao je Kuzmić, a Zvezda je održavala već ogromnu prednost.

RED STAR Foto: MN Press

Evans je sa tri trojke u trećoj četvrtini probao koliko toliko da održava korak, ali nije išlo. Braun je asistirao u reketu, udvojen i bez gledanja tako da je domaći tim posle 30 minuta imao 76:45.

Četvrta četvrtina počela je praktično bez odbrana. Smenjivali su se brzo poeni na jednoj i drugoj strani i tek je Čarls Dženkins držao defanzivni tonus na bekovskim pozicijama.

Posle njegove krađe i asistencije za Nenadića Zvezda je imala +34, Igokea je do sredine poslednjeg perioda to uspela da umanji na ispod 30 razlike trojkom Grina i poenima Vona.

Međutim, tada se opet zategla odbrana Fajea i Dženkinsa, Igokea se potpuno predala i Zvezda je u narednim minutima probila stotku za najubedljiviji trijumf ove sezone u ABA ligi.

Ovo je beogradskom timu bila četvrta pobeda iz šest kola, pa su crveno-beli sa osmog skočili na četvrto mesto regionalnog takmičenja. Igokea je trenutno deveta sa samo jednom pobedom i pet poraza.

Naredni izazov Zvezdu u regionu čeka za vikend kada treba da igra sa ekipom Partizana u košarkaškom večitom derbiju.

Četvrta četvrtina:

RED STAR Foto: MN Press

40. minut - Trojka Berona, pa trojka Vona za tačku na veoma težak meč i poraz za goste u beogradskoj hali Pionir - 103:61 na kraju za Zvezdu.

39. minut - Poeni Dženkinsa i trojka Dobrića, Zvezda opet odlazi na ogroman plus i probija sto poena - 100:58.

38. minut - Odžo opet na liniji za slobodna bacanja, Von pogađa za dva, 95:58 za Zvezdu.

37. minut - Flouter Dobrića iz reketa, Zvezda nadomak 40 razlike - 93:56.

36. minut - Dženkins odličan u napadu, šut uz malo gaženje linije za 91:56.

Ognjen Dobrić Foto: Marko Jovanović

35. minut - Gist precizan sa linije bacanja (87:56), Faje krade loptu igračima Igokee u narednom napadu.

34. minut - Grin ubacuje trojku (85:54), Gist gubi loptu, a Von ubacuje zicer pred tajm-aut Gavrilovića, 85:56.

33. minut - Dženkins krade loptu, Nenadić polaže uz faul (83:49). Grin ide u solo prodor, a Gist se diže na težak šut i pogađa u padu - 85:51 za Zvezdu.

32. minut - Lep prodor Dženkinsa sa krila ka sredini i polaganje, pa zicer za Stevića, brzo se sada smenjuju poeni na jednoj i drugoj strani. Precizan i Gist za 80:49.

31. minut - Nenadić nepotrebno dribla u finišu napada svog tima, pa propada prvi napad Zvezde u poslednjoj deonici. Stević na suprotnom kraju parketa fauliran pri šutu - 76:47.

Treća četvrtina:

RED STAR Foto: MN Press

30. minut - Braun opet "buši" odbranu dodavanjem za Dobrića koji lagano polaže u obruč. Zakucava i Evans iz prodora - 76:45 za Zvezdu.

29. minut - Kakvi driblinzi Brauna, pa onda aisstencija bez gledanja za Dobrića i novo zakucavanje. Uzvratio je Evans trećom trojkom u četvrtini - 74:43 u korist srpskog tima.

28. minut - Evans lepo pronalazi Lešića pod košem Zvezde, ali je isteklo vreme za napad Igokee.

27. minut - Treća trojka Evansa, Zvezda za četiri sekunde rešava napad zakucavanjem Dobrića posle prodora za 72:40.

26. minut - Grin posle faula smanjuje zaostatak, Kuzmić lepo okreće i pravi horog. Lešić ne ubacuje flouter, a Braun u napadu Zvezde menja ritam i usporava tempo - 70:37.

RED STAR Foto: MN Press

25. minut - Novi poeni Kuzmića, pa odbrana Lazića i njegova trojka - 68:35 vode domaći.

24. minut - Spektakularno kucanje Simanića posle pik end rola, Kinan Evans uzvraća trojkom - 63:35 za Zvezdu.

23. minut - Sjajan pas Brauna za Kuzmića i treće kucanje centra Zvezde, opet dupla prednost Beograđana - 61:30.

22. minut - Von precizan unutar linije 6,75 a Bili Beron van nje! Težak stepbek preko Lešića, ali cepa mrežicu Zvezdin Amerikanac - 59:30 za Zvezdu.

21. minut - Vešto skida Kuzmić loptu sa obruča posle polaganja Grina i "skida" mu i sigurne poene. Simanić je ubacio trojku na drugoj strani za povećanje razlike na 56:28.

Druga četvrtina:

RED STAR Foto: MN Press

20. minut - Lorenco Braun dominira, Lešić konačno ubacuje nešto za Igokeu, a poluvreme je završeno sa 53:28.

19. minut - Grin se upisao u strelce po prvi put još od početka meča i serije od šest poena. Braun je potom poentirao flouterom sa penala posle velike borbe za loptu, a Odžo opet sa linije bacanja 51:26.

18. minut - Faul u napadu Odža nad Stevićem, pa onda nesportska Steviću pod košem Igokee. Već nekoliko minuta Odžo ne izbija sa linije bacanja - 47:24 za crveno-bele.

17. minut - Lep potez Vona pored Brauna, snašao se u raskoraku i položio loptu u obruč. Odžo je u međuvremenu napravio faul u napadu - 44:24.

16. minut - Trojka Fajea! Šest trojki iz devet pokušaja Zvezde, Igokea ne pogađa ni sa linije bacanja, ni šuteve spolja (43:20). Rašad Von prekida agoniju svog tima pogotkom za dva, a onda se Odžo upisuje slobodnim bacanjem - 44:22 za Zvezdu.

Bili Beron Foto: Marko Jovanović

15. minut - Nenadić za Dobrića u reketu, lagano to rešava bek Zvezde, pa srpski tim stiže do 20 razlike posle samo četrnaest i po minuta igre - 40:20!

14. minut - Nenadić ide do obruča, faulira ga Oliver Stević (38:20), pa onda nova izgubljena lopta za goste.

13. minut - Odlična odbrana Dobrića, ide kontra za Berona, koji lagano polaže u obruč loptu za 37:20. Grin u međuvremenu ne može da prođe kroz reket.

12. minut - Beron izblokiran, Kinan Evans ga lepi za tablu, a onda u kontri hvata ofanzivni skok i daje zicer. Oprobao je šut za tri i Gist i pogodio - 35:20.

11. minut - Von ne ubacuje trojku, ali je ubacuje Bili Beron za 32:18.

Prva četvrtina:

Branko Lazić, Lorenco Braun Foto: Marko Jovanović

10. minut - Lep roling Boriše Simanića, lepo se i teško snašao Rašad Von kada je ušao u šut sa četiri metra, a onda se Beron podigao na trojku za kraj prve četvrtine 29:18.

9. minut - Braun neprecizan sa poludistance, ispravlja ga Gist za 24:16.

8. minut - Ilić iz reketa pogađa posle promašaja Evansa, a Evans ubacuje trojku i smanjuje zaostatak svog tima 22:16.

7. minut - Ovog puta "cigla" iz floutera Brauna, ali je potom polaganje promašio i Majk Grin. Beron je potom lepo prošao kroz reket i položio loptu u koš - 22:11 i prva dvocifrena razlika za Zvezdu.

6. minut - Trojka Lorenca Brauna! Deveti poen, a uz to ima i tri ukradene lopte Zvezdin plejmejker. Beron je posle koša Vona, pronašao Kuzmića, a centar Zvezde je zakucao - 20:11 za Zvezdu.

5. minut - Lazić fintira na poludistanci i ubacuje loptu u koš, a onda Beron u narednom napadu daje prvu trojku za tim sa Malog Kalemegdana, Zvezda u seriji 11:0 - 15:6 za srpski tim. Tehničku je zbog simuliranja dobio Lazić. Serija Zvezde nije prekinuta sa linije bacanja, ali jeste trojkom Save Lešića - 15:9.

4. minut - Odlična odbrana Brauna na početku utakmice. Opet je krenuo da ukrade loptu, pa je dobio nesportski faul 10:6 za Zvezdu.

3. minut - Braun je uspeo da zakuca posle ukradene lopte. Lazić je bio precizan oba puta sa slobodnog bacanja pa crveno-beli vode 8:6.

2. minut - Promašio je Braun alej-up, Kuzmić svoje kucanje nije pa je Zvezda povela 4:3. Majk Grin ubacuje trojku iz ćoška, pa Igokea opet vodi 6:4.

1. minut - Lorenco Braun izlazi iz bloka i sa pet metara ubacuje prvi koš za Zvezdu. Majk Grin u sledećem napadu fintira Kuzmića i dobija faul i tri slobodna bacanja - 3:2 za Igokeu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    11. novembar 2019 | 22:24

    Svaka čast za igru zvezde ali gde su navijači ovo je sramota... Jer se ovako zvezda voli.... A puna su vam usta zvezde kad pobeđuje.... Sramota... Zapitajte se malo

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. novembar 2019 | 22:20

    Све једно да ли је то Игокеја из Лакташа, или Бг, исто пролазе годинама...

  • ...

    11. novembar 2019 | 21:15

    Jel ovo Igokea1 ili 2?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA