≫ 

Litvanci tvrde: Srbi spremili pola miliona više i verovatno dobijaju kvalifikacije za Tokio

Srbija i Hrvatska su favoriti da dobiju organizaciju ovih turnira

  • 9

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Litvanije Mindaugas Spokas rekao je da su Srbija i Hrvatska favoriti za organizaciju kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Predsednik KSS Predrag Danilović nedavno je na konferenciji istakao da Savez ima podršku države, a litvanski novinari prenose da je to jedna od važnih stavki.

 

Litvanija je takođe zainteresovana za organizaciju, ali pola miliona evra manje od Srbije, koja bi organizaciju platila 3.500.000 evra. U dopuni mesta na Olimpijskim igrama odlučivaće četiri kvalifikaciona turnira na kojima će biti 24 nacionalna tima.

 

Pošto Srbija nije bila najbolja evropska selekcija na Mundobasketu u Kini, a osvojila je peto mesto, ona će shodno tome svoj put do Tokija kao i pred Rio tražiti kroz spomenute kvalifikacije.

Tim putem će ići i sledeće reprezentacije:

Hrvatska, Češka, Brazil, Slovenija, Turska, Litvanija, Italija, Nemačka, Rusija, Poljska, Južna Koreja, Venecuela, Portoriko, Kanada, Meksiko, Urugvaj, Tunis, Angola, Dominikanska republika, Senegal, Novi Zeland i Kina.

Kada je reč o ekipama koje su već obezbedile plasman tu su Argentina, Španija, Australija, Francuska, Japan, Nigerija, Iran, Japan i SAD.

Video: Danilović: Srbija se kandidovala za kvalifikacioni olimpijski turnir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    12. novembar 2019 | 17:26

    Već drugi ciklus idemo kroz kvalifikacije... I to sa ovakvim igračima. Negde bi bio logičan potez da ceo savez uradi ono štoje Sale Đorđević uradio... Međutim ima i ljudi bez obraza... A KAKVA SMO SILA KOŠARKAŠKA... to i NBA vidi...

  • Tegeltija

    12. novembar 2019 | 19:01

    Mandat ti se po potrebi produzuje

  • Sanja

    12. novembar 2019 | 19:03

    Da imas obraz ti bi napustio KSS jos februara kada ti je istekao mandat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA