≫ 

Jedini smo se kandidovali za oba kvalifikaciona turnira: Tomašević želi tri tima Srbije u Tokiju

I prošli put smo kroz kvalifikacije stigli do Rija i drugog mesta

  • 3

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević rekao je da bi dobijanje domaćinstva za Olimpijske kvalifikacione turnire u muškoj i u ženskoj konkurenciji bilo dobro za košarku.

KSS podneo je kandidature za kvalifikacione turnire za plasman na OI u Tokiju sledeće godine, a odluka o zemljama koje će biti domaćini biće poznata u petak.

- Velika zahvalnost predsedniku države, Vladi, ministru i Ministarstvu omladine i sporta, jer su nas oni podržali i dali vetar u leđa da se kandidujemo. Jedina smo federacija koja se kandidovala za oba turnira. Vrlo brzo će biti doneta odluka. Nadamo se da ćemo dobiti domaćinstvo bar jednog turnira. Mi bismo voleli i mislim da bi za košarku bilo dobro da oba ta turnira budu u našoj zemlji - rekao je Tomasević Tanjugu.

Srbija je 2016. godine bila domaćin kvalifikacionog turnira za muškarce, kada su košarkaši izborili plasman i kasnije na OI u Riju osvojili srebro.

- Mi smo zaista uradili sve što je do nas. Mislim da smo prva zemlja koja je u roku podnela kandidaturu i popunila sve papire i obezbedila novac. To je jedna potvrda šta je košarka za našu zemlju. Ukoliko dobijemo, igrači i igračice će dati sve od sebe da se mi nađemo na Olimpijskim igrama. Sigurno da će to biti mnogo lakše ostvarivo ukoliko smo domaćini oba turnira, a onda nemam dilemu da ćemo biti sjajni domaćini. Da sa punom dvoranom odemo na OI i budemo jedina federacija u svetu koja će u košarci imati tri reprezentacije, uključujući i basket 3x3. To su neki naši ciljevi kojima težimo, daće Bog da ih ostvarimo - zaključio je Tomašević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    12. novembar 2019 | 20:03

    Mislim da Vam je vreme da se pakujete i ti i Danilovic,nikad gori nismo bili u svim kategorijama,svaka cast ko igracima al sto bi Covke reko onda bi Dzordan trebao da bude predsednik amerike...OSTAVKEE!

  • Laki

    12. novembar 2019 | 19:34

    Izvini Promaševiću ali i Ameri će imati sve tri reprezentacije u Tokiju...

  • Lord

    12. novembar 2019 | 20:07

    Los je bio i kao igrac, a ni ova funkcija mu ne ide...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA