≫ 

Budućnost konačno slavila u Evrokupu: Hasan vukao Podgoričane ka prvom trijumfu u sedam mečeva

Pomerili se sa mrtve tačke

  • 0
HASSAN MARTIN

Hasan Martin na meču sa Zvezdom, arhiva, Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti pobedili su Trento u sedmom kolu Evrokupa i tako upisali prvi trijumf u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Podgoričani su sa 76:69 slavili zahvaljujući dobrom drugom poluvremenu, ponajviše trećoj četvrtini kada su stvarali ključni kapital koji im je doneo trijumf, iako je Trento završio meč serijom 10:0.

Tim Petra Mijovića je odigrao pomalo čudan meč jer je u prvom poluvremenu konstantno bio u zaostatku, u jednom trenutku i dvocifrenom (33:20), ali je, kada se razigrao, počeo da razbija.

JUSTIN COBBS

Foto: MN Press

Tako je treći period dobijen sa 31:8, Trento nije znao šta ga je snašlo, a u četvrtoj deonici je gubio i 17 razlike. Najefikasniji je kod pobednika bio Hasan Martin sa 18 poena, Danilo Nikolić ga je pratio sa 13, Martinš Mejers je ubacio 11, a Nikola Ivanović deset.

U Trentu se istakao Džejms Blekmon sa 16 poena, Rašard Keli je imao 12, a Aron Kraft deset.

Poenterski je u timu Budućnosti možda podbacio Džastin Kobs sa svega pet poena, ali je to nadoknadio sa 11 asistencija za saigrače. Trento je kod kuće doživeo četvrti poraz ove sezone u Evrokupu, a Budućnost mu se revanširala posle izgubljene utakmice u Morači (78:69) pre mesec dana.

Video: Trener Budućnosti posle Zvezde: Pokazali smo da ne kažem šta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA