≫ 

Bogdan i Bjelica pregazili Portland: Dabl-dabl Srba, razgoropadili su se za 4. pobedu Kingsa!

Odličan meč srpskog tandema

  • 0
Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramenta pobedili su Portland sa 107:99 uz sjajan doprinos srpskih igrača.

Bogdan Bogdanović bio je lider ekipe sa 25 poena, tri skoka i 10 asistencija za32 minuta na parketu, Nemanja Bjelica je tome dodao 19 poena i 12 skokova uz četiri asistencije, Badi Hild je još bio efikasan sa 20 poena.

Nedostajao je Blejzersima povređeni Jusuf Nurkić, to su Kingsi iskoristili u reketu, a prevagu su napravili tek na početku treće deonice. Do tada su Blejzersi vodili, ali je pri 50:51 pokrenuta velika serija. Sa 13:2, Kingsi su najavili juriš na pobedu, četvrtu u sezoni.

 

Takođe, valja dodati i da je Bogdanović učinak dogradio sa četiri ukradene lopte, Bjelici nije bilo strano da "opali" trojku skoro sa pola terena.

Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Ipak, već u narednoj utakmici, Kingsi će imati daleko veći izazov, u prestonicu Kalifornije stižu Los Anđeles Lejkersi, trenutno najdominantnija zapadna ekipa.

Što se drugih mečeva tiče, Denver nije imao rešenje za Treja Janga, strelca 42 poena uz 11 asistencija. Barton je bio prvi strelac Nagitsa sa 21 poenom, Jokić je ubacio 20 uz šest skokova i sedam asistencija za 31 minut.

Atlanta je sredinom druge deonice preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja, pa je Denver propustio priliku da kroz novu dramu dođe do preokreta, jer je Nikola Jokić u prethodnim duelima umeo da reši triler u poslednjim trenucima.

Lejkersi su bili bolji od Sansa uz 24 poena i 12 skokova Dejvisa, Lebron Džejms se zadovoljio sa 19 poena, sedam skokova i 11 asistencija, Buker i Rubio su parirali sa po 21 poenom.

Neizvesnosti je bilo u duelu Filadelfije i Klivlenda, Siksersi su bili za poen bolji, a tome je najveći doprinos dao Embid sa 27 poena i 16 skokova. Lav je sa druge strane imao 20 poena, a zanimljivo je da je Klivlend vodio od 82:84 do poslednjih trenutaka, kada su Kavsi ostavili naivno Embida samog da zakuca.

Posle toga je čak i bilo vremena za šut za pobedu, Lav se nije proslavio pokušajem da ubaci trojku u haotičnom napadu.

NBA

Indijana - Oklahoma 111:85

Filadelfija - Klivlend 98:97

Majami - Detroit 117:108

Čikago - Niksi 120:102

Denver - Atlanta 121:125

Finiks - Lejkersi 115:123

Juta - Bruklin 119:114

Sakramento - Portland 107:99

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Video: Bjelica čekao svoju šansu i onda ohladio sve preciznom trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA