≫ 

Zvezda u problemima pred Asvel: Pod znakom pitanja Perperoglu, ima još povreda!

Kadrovski problemi pred okršaj sa Francuzima

  • 1
Stratos Perperoglu

Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović, pred meč 8. kola Evrolige protiv Asvela, izjavio je ovo prilika da tim vidi gde je u ovom trenutku.

- Asvel odlično gura, bez poraza je u francuskoj ligi. Protekla nedelja je bila prilika da malo jače treniramo i podižemo formu i da se spremimo za bliska iskljušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee se malo nazire taj pomak u formi. Biće ispit protiv Asvela, fizički vrlo moćne ekipe. Biće zanimljiv ispit da vidimo gde smo u ovom trenutku - rekao je Gavrilović.

On je istakao da je period bez gostovanja bio prilika da se tim oporavi da pojača intenzitet rada, što će se, kako kaže valjda videti na terenu.

-Pod znakom pitanja je Perperoglu, ima povredu dugotrajniju kolena, koja mu nekad donosi smetnje u smislu oticanja i bola. Derik Braun se uključio u rad ekipe, još nije u optimalnoj formi, ali radi na tome. Filip Čović počinje danas da radi sa ekipom, očekujemo da će moći da se priključi. Davidovac oseća povremeno bol u leđima, to stanje se prati, malo je izgzbio energije i malo pao u formi, pratimo to stanje iz dana u dan situaciju, potreban nam je kad se dobro oseća. Radi terapije, preventivne vežbe da to poboljša. Sa ekipom je, videćemo koliko će moći da pomogne.

Andrija Gavrilović

Foto: Marko Jovanović



Zvezda je ove sezone loše startovala u ABa ligi i Evroligi, iako je tim crveno-belih okarakterisan kao najjaci u istoriji kluba.

- To može da se kaže na kraju sezone... Najjača ekipa se pokazuje rezultatima, to je jedino merilo. Naši ciljevi u oba takmičenja nisu se promenili, bez obzira na težak početak sezone. Sve je važno, svaka utakmica, u ABA ligi će to sigurno biti da se izborimo za plej-of, a u EL ne možemo tako da preciziramo te ciljeve kao u ABA. Utakmice jedna za drugom, jači protivnici u ABA, u tim periodima se vidi koliko je ekipa jedinstvena, spremna u formi, sledećei period za nas jedan ispit da vidimo gde se nalazimo tri nedelje od promene trenera - zaključio je Gavrilović.

Filip Čović

Foto: Marko Jovanović



Povodom pojedinih pisanja da KK Crvena zvezda ima slučaj pred BAT-om, saopšteno je sa beogradski klub nema nijedan slučaj, jer u suprotnom ne bi mogao da igra u Evroligi.

- Zvezda nema nijedan slučaj pred BAT tribunalom i nije u bilo kakvom procesu. Sve glasine koje su se pojavile su netačne. Nema BAT-a Dangubića, stiglo nam je pismo generalnog sekretara, nema nikakav proces. Bez finansijskog fer-pleja ne možemo da igrao EL, čisti smo, ne postoji Dangubić slučaj - saopšteno je.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i ASVEL-a igra se u petak od 19 sati u "Štark areni".

 

Partizan večeras (18.00) u Turskoj ima priliku da i definitivno overi plasman u narednu fazu Evrokupa. Ali i domaći Tofaš ima ambiciju da trijumfom uplaovi u mirne vode. Kvota na pobedu crno-belih je 2,30, dok je kec 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Tofaš - Partizan.

Video: Boriša Simanić: Mnogo znači kad ti trener veruje i pusti te da igraš

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA