≫ 

Svetski prvak, "ubija se" na treninzima, ali uzalud: Jokićev saigrač očajan zbog male minutaže

Nije najbolje krenula sezona po Huanča Ernangomeza

  • 0
Vili Ernangomez

Foto: Telegraf

Huančo Ernangomez (24, 206 cm) vratio se ovog leta u tabor Denvera sa oreolom svetskog prvaka sa reprezentacijom Španije, čemu je i sam značajno doprineo. Nasuprot očekivanjima, dobre partije za "Furiju" u Kini mu ipak nisu pomogle da Majk Meloun razmišlja o njemu kao o važnom šrafu u igri ekipe. 

Štaviše, još je gore nego prethodne sezone po Ernangomeza, koji je sveden na samo 6.3 minuta i jedan poen u proseku po meču, što je deprimirajuća realnost za saigrača našeg Nikole Jokića.

- Teško je kada trenirate naporno, teško je kada tako radite, a nikako da dočekate priliku da zaigrate. Tako je već godinama... - izbacio je iz sebe gorčinu Huančo u izjavi za As.

- Znam koliko je to teško. Dolazim na trening među prvima, odlazim među poslednjima, radim na sebi svakog dana, poboljšavam moju igru, ali ne dobijam minute da pokažem koliko sam napredovao. Tešško je kada timu ide loše, a ti ne ulaziš, a imaš osećaj da možeš da pomogneš - iz svake reči se može osetiti očaj španskog krilnog centra.

Huančo ć na leto imati priliku da izađe iz ugovora sa Nagetsima, pošto če biti delimično slobodan agent, pa eto mu i prilike da pronađe sebe u drugoj sredini.

- Ne razmišlajam sad o tome. Ovde sam da igram, došao sam u NBA koji je bio moj san. Želim da igram protiv najboljih. Treba biti strpljiv, čekanje se na kraju možda isplati. Za to vreme treba mnogo raditi na sebi, trenirati svoje telo, usavršavati igru... Život je dug, a prilika kad-tad dođe, a kada dođe moraš biti spreman da je ugrabiš - zdravo rezonuje Huančo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA