≫ 

Muslin mi tražio 2.500 evra da igram: Eks fudbaler Lokomotive otkrio Rusima loše iskustvo sa Srbinom

Bivši srpski selektor ekspresno demantovao navode igrača koga je kratko trenirao u Lokomotivi

  • 6
Slavoljub Muslin

Foto: Marko Jovanović

Bivši selektor Srbije Slavoliub Muslin tokom karijere susretao se sa optužbama da je jedan od trenera koji sa igračima radi po principu "plati, pa igraj". Teško ga je svojevremeno optužio igrač Krasnodara Oleg Samsonov tvrdnjom da mu je Muslin tražio 20 posto od plate kako bi igrao, a sada se "pojavio" još jedan igrač koji je izneo slične optužbe.

U pitanju je fudbaler iz Malavija Iso Kanjende, koji je u Rusiji igrao od 2003. do 2010. godine, a put mu se jednom ukrstio sa eks trenerom Crvene zvezde. Bilo je to u Lokomotivi, gde se nije dugo zadržao, ali pamti dobro jedan razgovor sa Muslinom.

Podsetimo, Muslin je na čelu Lokomotive bio u decembru 2005. godine, a Kanjenda je ubrzo prosleđen u Rostov na pozajmicu. Na pitanje novinara portala Championat.com, da li pamti neke loše momente iz perioda kad je igrao u Rusiji, Kanjenda je izdvojio jedan trenutak:

- Bilo je! Muslin mi je rekao: Ako želiš da igraš u Lokomotivi, moraš da platiš - rekao je Kanjenda za pomenuti portal.

Odmah je usledilo novo pitanje: koliko novca košta igranje kod Muslina?

- Svakog meseca 2.500 evra. Odmah sam odbio. Ne mogu da igram tako. Ako treba, vratiću se u Rostov, nema problema. U Lokomotovi su doduše bile visoke plate, ali ja nisam mnogo zaradio pošto sam tamo proveo samo šest meseci.

Slavoljub Muslin i Mladen Krstajić

Muslin u vreme kad je bio selektor Srbije Foto: Marko Todorović

Nije dugo prošlo, ruski novinari pozvali su Muslina da čuju i njegovu stranu priče, koja je, naravno, poptuno odudrala od verzije koju je ispričao sada 37-godišnji fudbalski penzioner.

- Kada sam bio u Lokomotivi, Kanjenda nije igrao tamo. Došao sam u januaru 2006. godine,on tada nije bio tamo. Nikad u životu ga nisam video. Zašto priča takve stvari, ne razumem. Osim toga, nisam ni znao da je on nekada igrao u Lokomotivi. Kada sam napustio klub, takođe nisam čuo za ovog igrača. Zašto mi ovo uopšte treba? U Lokomotivi sam imao platu od 100 hiljada dolara mesečno, ali da li ću tražiti od igrača 2.500 dolara? - poručio je Muslin za pomenuti ruski portal.

Kanjende je otišao iz Lokomotive baš posle dolaska Muslina na klupu.

- O mom transferu su se dogovorili predsednici Lokomotive i Rostova, Savidi i Filatov. Nisam ni ja bio protiv. Ali sve je krenulo po zlu od samog početka. Posle mesec dana sam na treningu povredio koleno, operisao meniscus u Nemačkoj, tokom oporavka izgubio formu. Posle se promenio i trener. Muslin mi je odmah rekao da je bolje da idem. I ja sam se vratio u Rostov - završio je Kanjenda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    13. novembar 2019 | 20:44

    A muslin u fazonu: ja? Ma jok! Laze mali 100%🤣🤣🤣🤣

  • ...

    13. novembar 2019 | 20:50

    Pa zna se da je tako i kod nas,ni ovaj krstajic nije bio bolji.

  • Saša

    14. novembar 2019 | 01:06

    Muslin je pokazao kako se vodi državni tim, i zvezdu tri godine 3 titule i dva kupa, kamo sreće da bude sledeći zvezdin trener..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA