≫ 

Jedna od najboljih srpskih košarkašica ponovo u reprezentaciji Srbije

Nije bila član tima za Eurobasket u Srbiji jer se povredila na poslednjem treningu, ali sada je potpuno spremna

  • 0
Miljana Bojović FotoĆ: MN press

Košarkašica Srbije Miljana Bojović, pred meč protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine, kaže da je najvažnije da se pobedom startuje u ovom "prozoru".

Izabranice Marine Maljković u četvrtak od 17 sati dočekaće Turkinje u Hali sportova Ranko Žeravica".

- Najvažnije je početi trijumfom. Teško mi je da imam očekivanja, jer u nogama nemam nijednu utakmicu sa ovom reprezentacijom. Turska ima jaku ligu, imaju jaku bekovsku liniju, igraju čvrsto u odbrani, na mali broj poena. Sigurno će biti teška utakmica, ali reprezentacija Srbije uvek ide na pobedu. Očekujem da damo sve od sebe i da će to biti dovoljno da zabeležimo dobar rezultat - rekla je Bojović Tanjugu.

Na Evropskom prvenstvu ovog leta, koje su organizovale Srbija i Letonija, plejmejker poljske ekipe Polkovice posle 10 godina trebalo je da zaigra na Eurobasketu.

Miljana Bojović FotoĆ: MN press

Povreda koju je zaradila na poslednjem treningu pred start šampionata iskuljučila ju je iz tima koji je kasnije osvojio bronzanu medalju.

- Nisam učestovala na EP, ali sa dosta vremena provela sa devojkama. Lepo mi je kada ih ponovo vidim na okupu, nasmejmane, spremne za rad. Iako imam neko iskustvo u nogama, uzbuđena sam zbog utakmica. Nadam se da će sve proteći kako treba. Ovo je okupljanje gde nema mnogo vremena da se ekipa pripremi, a ja sam generalno nova. Veliki deo ekipe se poznaje, znaju Marinin sistem. Meni preostaje da se uklopim što bolje, da pratim njih i da nekim svojim iskustvom pomognem".

Pored Turske, rivali srpskih košarkšica u grupi E za plasman na šampionat Starog kontineta su još Albanija i Litvanija.

Miljana Bojović FotoĆ: MN press

Evropska bronza osvojena pre četiri meseca, kao i rezultati prethodnih godina počev od 2015. i zlatne medalje, obavezuju na plasman na turnir koji će 2021. godine organizovati Francuska i Španija.

- Ako gledamo rezultate prethodnih godina, Srbija mora da se kvalifikuje na EP. Da će biti teško, biće. Kakva god da je grupa, to su utakmice za koje ekipa nema mnogo vremena da se spremi, koje se igraju na iskustvo. Srbija to ima i nadam se da će obezbediti plasman na EP", rekla je Bojović.

Video: O Beograđanki Katarini (14) bruji cela Amerika, a u Srbiji će za nju tek da se čuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA