≫ 

Rekord karijere Marka Gudurića: Trojkama izrešetao Šarlot i nasmejao klupu "zakucavanjem" iz kontre!

Srpski reprezentativac postigao je 17 poena za 19 minuta provedenih na parketu

  • 14
Marko Gudurić

Printskrin: Youtube/Memphis Grizzlies

Košarkaši Memfisa savladali su Šarlot na gostovanju sa 119:117, a značajan doprinos dao je srpski reprezentativac Marko Gudurić, koji je odigrao partiju karijere u NBA ligi. Heroj Grizlisa bio je Dža Morant, koji je pogodio koš za pobedu u poslednjim sekundama meča.

Gudurić je na ovoj utakmici postigao za sada rekordnih 17 poena u NBA ligi za 19 minuta provedenih na parketu. Uz to je imao i dva skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Gudurića je šut služio odlično na ovom meču, iz igre je pogađao 6 od 9, dok je za tri imao procenat od 66.7% (4 od 6).

Srpski reprezentativac je pokazao raskošan talenat i raznovrsnost u napadu. Odlično je kažnjavao kada god bi ostao sam u šutu za tri poena, ali je takođe pogodio i jednu trojku posle izvlačenja iz bloka i preko ruke.

Imao je i interesantnu situaciju u kontri, kada je bio u dilemi da li da zakuca ili da položi loptu, na kraju je izabrao neko rešenje koje je između, a njegovi saigrači na klupi su se nasmejali na to. Svi su ustali, očekivajući verovatno snažno zakucavanje, ali im je Gudurić posle poena gestikulirao da se "spuste na zemlju" uz osmeh.

Meč je u završnici u poslednjoj sekundi rešio Dža Morant, koji je košem u poslednjoj sekundi, posle ulaza i preko trojice protivničkih igrača uspeo da poentira. Na drugoj strani je Teri Rozije pokušao šutem za tri poena na 0.7 sekundi do kraja, ali nije bio precizan i Memfis je odneo veliku pobedu iz Šarlota.

Upravo je Morant bio najefikasniji u redovima Memfisa sa 23 poena, a pratili su ga Jonas Valančijunas sa 18 i Marko Gudurić sa 17 poena. U redovima Šarlota istakao se Teri Rozije sa 33 poena, 20 je dodao Malik Mong, a 19 Devonte Grejem.

Memfisu sada sledi serija od četiri meča na svom terenu, gde prvo 16. novembra dočekuju Jutu, zatim dva dana kasnije Denver, a potom Golden Stejt, da bi se serija domaćinstava završila mečom protiv Lejkersa 24. novembra.

Šarlot u narednom meču dočekuje Detroit Pistonse 16. novembra.

Memfis trenutno ima skor od četiri pobede i 7 poraza i nalazi se na 12. mestu zapadne konferencije, dok je Šarlot sa istim skorom na 10. mestu na istoku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

NBA rezultati:

Šarlot - Memfis 117:119

Orlando - Filadelfija 112:97

Boston - Vašington 140:133

Hjuston - LA Klipers 102:93

Minesota - San Antonio 129:114

LA Lejkers - Golden Stejt 120:94

Portland - Toronto 106:114

Video: Gudura i Bogdan trolovali Mutu: Ne bacaj te bombe ubićeš igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    14. novembar 2019 | 08:15

    Polako se isplaćuje višegodišnji rad Dr Čovića i njegova ulaganja i rad sa mladim igračima.

  • odlicno

    14. novembar 2019 | 08:31

    Gde su komsije da dele mrznju..decko preokreno rezultat, svaka cast

  • Гидри

    14. novembar 2019 | 11:37

    Није Обрадовић био блесав па га довео у Фенер. Дечко је добар, биће још и бољи, тип је играча који постепено побољшава игру. Треба га мало истрпети, велики је радник и његово време тек долази. Видим да се спомиње и Богдановић. Момак сјајан играч, већ и доказан. И он ће тек играти своје најбоље партије. У сваком случају, два поштена момка који остављају срце на терену. Само напред, свет је ваш...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA