≫ 

Harden sa 47 poena razbio Kliperse: Rvao se na terenu, pa streljao pogledom Kavaija!

Bradonja je bio nezaustavljiv u derbiju večeri

  • 0
Džejms Harden Printskrin: Twitter.com/@barstoolsports

Pored rekorda karijere Marka Gudurića, mnogi interesantni mečevi odigrani su u NBA ligi u noći između srede i četvrtka, a posebno su se izdvojila dva derbija zapadne konferencije, gde su snage odmerili Hjuston i LA Klipersi i Lejkersi protiv Golden Stejta.

Hjuston je slavio sa 102:93 protiv Los Anđeles Klipersa, koji važe za jedne od najvećih favorita za osvajanje pehara na kraju sezone.

Dominirao je Džejms Harden, koji je ubacio 47 poena za 44 minua na parketu. Uz to je "Bradonja" imao i 6 skokova i 7 asistencija.

Harden je bio "on fire" i tokom celog meča je pogađao neke neverovatne šuteve. Iz igre je šutirao 12 od 26, a za tri poena 7 od 13, dok je sa linije penala pogodio 16 od 17 bacanja.

Svi saigrači podredili su se njemu na ovom meču, pa su samo još Rasel Vestbruk sa 17 i Klint Kapela sa 12 poena bili dvocifreni.

Kod Klipersa su se izdvojili Kavaji Lenard sa 26 poena, 12 skokova i 7 asistencija i Lu Vilijams, koji je ubacio 20 poena. Ali, to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Hardena, koji je imao svoj šou.

Harden je imao nekoliko provokacija na meču. Ušao je u konflikt sa Patrikom Beverlijem, sa kojim je imao i "treš tok" tokom meča kasnije.

Takođe, interesantno je bilo i kako je posle jedne trojke preko ruke Kavaija Lenarda "streljao" pogledom prošlogodišnjeg MVP-ja finala NBA lige.

U drugom derbiju zapada, ako se to može tako nazvati sada posle brojnih povreda koje su "sasekle" Golden Stejt, Los Anđeles Lejkersi su predvođeni Lebronom Džejmsom deklasirali Voriorse sa 120:94.

Lebron je postgigao 23 poena i imao 12 asistencija uz 6 skokova. Pratio ga je Kajl Kuzma sa 22 poena, a treba istaći da su Lejkersi bili lišeni pomoći Entonija Dejvisa zbog povrede.

Golden Stejt bez Karija i Kleja Tompsona nije mogao ozbiljnije da se suprotstavi Lejkerisma. D'Anđelo Rasel se jedini istakao sa 21 poenom na meču.

Nikola Vučević je i pobedi Orlanda nad Filadelfijom od 112:97 bio najefikasniji akter meča uz dabl-dabl. Postigao je 25 poena i imao 12 skokova, a podršku mu je dao Aron Gordon sa 18 poena, 13 skokova i 7 asistencija.

Kod Filadelfija su se istakli Džoš Ričardson sa 19 i Ben Simons sa 18 poena.

Branioci titule, Toronto Reptorsi slavili su na vrućem terenu u Portlandu sa 114:106. Paskal Siakam je odigrao neverovatan meč sa 36 poena, a pratio ga je Fred Van Vlit sa 30. Rodni Hud se istakao kod domaćina sa 25 poena, Si Džej Mekolum je postigao 19, a izostao je učinak prve zvezde tima - Demijana Lilarda, koji je postigao 9 poena uz očajan šut iz igre (2 od 12).

Najefikasniji meč večeri odigrali su Boston i Vašington, gde su Seltiksi slavili sa 140:133. Čak sedmorica igrača Bostona su bila dvocifrena. Najefikasniji je bio Kemba Voker sa 25 poena, a Džejson Tejtum je postigao 23, dok je Džejlen Braun dao poen manje.

Vašingtonu nije pomoglo ni neverovatnih 44 poena Bredlija Bila.

Video: Deset najboljih NBA bravura: Bilo je svega... i zakucavanja a i timske igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA