≫ 

Pažin potpisao trogodišnji ugovor sa FMP-om: Partizan ne dobija ni obeštećenje!

Mladi bek prešao iz redova crno-belih poput Marka Pecarskog

  • 4
Đorđe Pažin Foto: MN Press

KK FMP je obavestio srpsku košarkašku javnost da je mladi reprezentativac Srbije Đorđe Pažin potpisao trogodišnji ugovor sa klubom iz Železnika i to bez naknade Partizanu odakle igrač dolazi.

- Đorđe koji pokriva više pozicija u timu, visok je 2 metra, i smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21.veku.

- Pažin je rođen u Ćupriji 31.marta 2001.godine, prethodne dve sezone nastupao je za ekipu Partizana NIS, a prelazak u redove KK FMP još jedna je potvrda da najtalentovaniji mladi igrači vide naš klub kao idealnu sredinu da se na pravi način košarkaški razvijaju.

Đorđe Pažin Foto: MN Press

- Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017.godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje, a kao veliki talenat čiji su kvaliteti primećeni i van granica Srbije, već sa 14 godina nastupao je za mlađe selekcije madridskog Reala, i kasnije italijanske „Stela Azzure“. Učestvovao je na kampu „Košarka bez granica“ 2018. godine, a iste sezone je bio i MVP juniorske ABA lige u kojoj je ubacivao preko 27 poena po utakmici.

- Odlikuje ga izvanredna napadačka igra, a svoj veliki talenat nastaviće da razvija u redovima KK FMP koji od Đorđa očekuje puno u godinama koje dolaze.

- Dolaskom Đorđa Pažina, i ranijim angažmanom Marka Pecarskog, KK FMP je I ove sezone nastavio višegodišnju politiku  kluba da dovodi mlade i talentovane igrače koji predstavljaju budućnost srpske košarke - navodi se u saopštenju FMP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. novembar 2019 | 16:17

    2 velike velike greske partizana sto su pustili pecarslog i pazina. Jos gore po njih je sto im talenti odlaze u fmp gde ce dobiti minute i sansu da se razviju pa ako bljesnu idu u zvezdu.

  • Bojan SD

    14. novembar 2019 | 16:48

    Limar sekac I kikiriki NAPOLJE

  • Ujka Zitko PFK

    14. novembar 2019 | 16:27

    Otisao si u redove vecitog rivala.🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA