≫ 

Srbija domaćin Olimpijskih turnira za Tokio 2020.

Srbija je već bila organizator turnira u muškoj konkurenciji 2016. godine

  • 1

Kako prenosi Sport klub iz svojih izvora bliskih FIBA, Srbija će dobiti organizaciju kvalifikacionih turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Domaćini će biti zvanično saopšteni u petak za muške selekcije, a u ponedeljak za ženske selekcije.

Sastavi grupa biće poznati 27. novembra, a iz svake od četiri u muškoj konkurenciji, do Tokija će stići samo pobednici. U kvalifikacijama će igrati 11 evropskih, sedam američkih, tri afričke i tri azijske selekcije.

U ženskoj konkurenciji preostalo je još 10 mesta za Igre u Tokiju.

Dejan Tomašević Foto: Marko Jovanović

Generalni sekretar košarkaškog saveza Srbije (KS S) Dejan Tomašević rekao je da bi dobijanje domaćinstva za Olimpijske kvalifikacione turnire u muškoj i u ženskoj konkurenciji bilo dobro za košarku.

KS S podneo je kandidature za kvalifikacione turnire za plasman na OI u Tokiju sledeće godine, a odluka o zemljama koje će biti domaćini biće poznata u petak.

- Velika zahvalnost predsedniku države, Vladi, ministru i Ministarstvu omladine i sporta, jer su nas oni podržali i dali vetar u leđa da se kandidujemo. Jedina smo federacija koja se kandidovala za oba turnira. Vrlo brzo će biti doneta odluka. Nadamo se da ćemo dobiti domaćinstvo bar jednog turnira. Mi bismo voleli i mislim da bi za košarku bilo dobro da oba ta turnira budu u našoj zemlji - rekao je Tomasević Tanjugu.

Video: Sale Đorđević više nije selektor Srbije! Evo šta je rekao na oproštaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA